Στο Αεροδρόμιο Πάφου για έλεγχο η Υπουργός Δικαιοσύνης – Ικανοποιημένη με τα μέτρα (pics)

Επίσκεψη στο Αεροδρόμιο Πάφου πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης, η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως κα Έμιλυ Γιολίτη μαζί με τον Αρχηγό Αστυνομίας Στέλιο Παπαθεοδώρου για να ελέγξουν κατά πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα και τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Ικανοποιητική χαρακτήρισε την εικόνα που αντίκρισε στο αεροδρόμιο Πάφου η κα Γιολίτη. Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, ανέφερε πως επισκέφτηκε το αεροδρόμιο για να ελέγξει την τήρηση των μέτρων ασφαλείας και των πρωτοκόλλων. Στο πλαίσιο της επίσκεψης, η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ακόμη ότισυναντήθηκε με τον υπεύθυνο της διαχειρίστριας εταιρείας της Hermes Airport, ώστε να υπάρχει καλύτερος συντονισμός μεταξύ της Αστυνομίας και της διαχειρίστριας εταιρείας για την τήρηση των μέτρων.

Image
Image

Στη συνέχεια πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Αστυνομική Διεύθυνση Πάφου για να συζητήσουν θέματα που απασχολούν την επαρχία Πάφου. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, συζήτησαν μαζί με τον αστυνομικό διευθυντή Πάφου Νίκο Πενταρά και την ομάδα του, όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου και οι υπόλοιπες επαρχίες, όπως είναι το οργανωμένο έγκλημα, τα ναρκωτικά, η οδική ασφάλεια και συζήτησαν περαιτέρω τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αντιμετωπιστούν όλα αυτά τα προβλήματα. Η Υπουργός τόνισε στις δηλώσεις της ότι ένα θέμα που είναι ιδιαίτερο για την Πάφο είναι η καλύτερη εφαρμογή της αρχής της επικουρικότητας, δηλαδή να λαμβάνονται αποφάσεις πιο κοντά στον πολίτη, αναφερόμενη συγκεκριμένα, στην έλλειψη ιατροδικαστή και χώρου ασφαλούς νοσηλείας στην Πάφο που δημιουργεί, όπως είπε, θέμα για την Αστυνομία Πάφου και είναι ένα από τα θέματα τα οποία θα εξετάσουν, ούτως ώστε και η Πάφος να μπορεί να χειρίζεται η ίδια τις δικές της υποθέσεις. 

Image
Image

Σε δηλώσεις της στους δημοσιογράφους, ερωτηθείσα σχετικά με την υπόθεση γυναίκας με κορωνοϊό που ήρθε από τις ΗΠΑ, η κ. Γιολίτη είπε πως λαμβάνονται καταθέσεις, συνεχίζεται η διαδικασία της ιχνηλάτησης και σύντομα θα υπάρξουν αποτελέσματα, ενώ η ίδια βρίσκεται σε καραντίνα. Επιπρόσθετα η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης ανέφερε πως όπου υπάρχουν ευθύνες στην υπόθεση αυτή θα αποδοθούν. 
 
Τέλος, ερωτηθείσα για το έργο που επιτελεί η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, η κ. Γιολίτη απάντησε πως η Αστυνομία, γενικά στην Κύπρο επιτελεί ένα πολύ μεγάλο και πολύ σημαντικό έργο. Σε σχέση με την Επαρχία Πάφου είπε πως με το προσωπικό που διαθέτει η αστυνομική διεύθυνση Πάφου, με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικά με  τα θέματα του κορωνοϊού που έχουν να αντιμετωπίσουν σήμερα, η ίδια είναι πολύ ικανοποιημένη.
 

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Twitter

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,