Στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης μεταβαίνει την Πέμπτη 16 Ιουλίου στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Στις Βρυξέλλες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα συνοδεύουν ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κυριάκος Κούσιος, ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, Συντονισμού και Ανάπτυξης κ. Θεοδόσης Α. Τσιόλας, και υπηρεσιακοί παράγοντες. 

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τις εργασίες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 17 και 18 Ιουλίου είναι το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο 2021-2027 και το Πλάνο Ανάκαμψης. Στο επικείμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο θα διαβιβαστούν και οι ενέργειες και οι δράσεις της Τουρκίας, η οποία παραγνωρίζει και διεθνές δίκαιο και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, είχε αναφέρει την Τετάρτη, ερωτηθείς σχετικά με τη νέα παράνομη Νavtex που εξέδωσε η Τουρκία στην κυπριακή ΑΟΖ τα εξής: «Τι εννοούν οι Τούρκοι όταν λένε ότι επιδιώκουν τάχα διάλογο και ότι τάχα προσπαθούν με κάθε τρόπο να είναι σύννομοι με το διεθνές δίκαιο; Δεν έχω παρά να καταδικάσω βεβαίως ανάλογη ενέργεια, αλλά είναι κάτι που θα διαβιβαστεί κατά το διήμερο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σχετικά με τις ενέργειες και τις δράσεις μιας χώρας που παραγνωρίζει και διεθνές δίκαιο και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες».

Στο περιθώριο της Συνόδου, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα έχει, επίσης, κατ’ ιδίαν συνάντηση με την Καγκελάριο της Γερμανίας κα Άγκελα Μέρκελ και με εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συμμετάσχει επίσης στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η οποία προηγείται της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Mε πληροφορίες από Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,