Στις 17 Μαρτίου στην Ολομέλεια το Νομοσχέδιο για Υφυπουργείο Πολιτισμού

Στις 17 Μαρτίου θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής το Νομοσχέδιο που αφορά τη σύσταση Υφυπουργείου Πολιτισμού.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Παιδείας και βουλευτής του ΔΗΚΟ Παύλος Μυλωνάς ανέφερε ότι την Τετάρτη ολοκληρώθηκε το Νομοσχέδιο, μετά από παρασκηνιακές διαβουλεύσεις εδώ και καιρό. Σημείωσε ότι υπάρχουν αρκετές τροπολογίες από όλα τα κόμματα, οι οποίες θα συζητηθούν στην Ολομέλεια.

«Επιτέλους ένα ευρωπαϊκό κράτος θα έχει ένα Υφυπουργείο Πολιτισμού, το οποίο θα του αρμόζει και θα του αξίζει, για να αναβαθμίσουμε επιτέλους, αυτό που όλοι επικαλούνται όταν χρειάζονται να αναδείξουν την πνευματική και ηθική τους υπόσταση: τον πολιτισμό», ανέφερε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα του Τμήματος Αρχαιοτήτων, ανέφερε ότι θα τεθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια.

«Ελπίζω όσοι είμαστε μειοψηφία στη Βουλή να καταφέρουμε να κερδίσουμε αυτή την προσπάθεια να έχουμε Υφυπουργείο Πολιτισμού», το οποίο δεν θα είναι υφυπουργείο πολιτισμού των πολιτιστικών υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, του ΘΟΚ και κάποιων άυλων πνευματικών τεχνών, είπε.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Γιώργος Κάρουλλας ανέφερε ότι «επιτέλους ο πολιτισμός θα πάρει αυτό που του αρμόζει: Την τιμή που πρέπει να έχει ο Πολιτισμός στον τόπο μας για να καλύψει ολιστικά και ολοκληρωτικά τον τομέα αυτό».

Όπως σημείωσε, όλοι οι τομείς που άπτονται του Υπουργείου είναι ενταγμένοι στο νομοσχέδιο. «Ευελπιστούμε στη συνεργασία όλων των πολιτικών δυνάμεων για να πετύχει και αυτή η σπουδαία μεταρρύθμιση που έχει ανάγκη ο τόπος μας», σημείωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,