Στην εποχή του e-justice περνά η δικαιοσύνη – Όλες οι πληροφορίες

Ημέρα ορόσημο για τη δικαιοσύνη πρέπει να θεωρείται η 18η Δεκεμβρίου. Τα δικαστήρια και όλο το σύστημα απονομής της δικαιοσύνης μπαίνει καθολικά, πλην ορισμένων μικρών εξαιρέσεων, στην ηλεκτρονική εποχή.

Από το σημερινό i-justice όπου μερικώς οι καταχωρήσεις εγγράφων και ειδοποιήσεων γίνονταν ηλεκτρονικά, περνάμε πλέον στο e-justice, όπου τα πάντα θα γίνονται ηλεκτρονικά. Το πλέον σημαντικό είναι πως και τα έγγραφα που σχετίζονται με άλλες υπηρεσίες, όπως Αστυνομία, Νομική Υπηρεσία και Γραφείο Ευημερίας, θα πρέπει να καταχωρούνται επίσης ηλεκτρονικά.

Σύμφωνα με το Ανώτατο Δικαστήριο, από τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, τίθεται σε εφαρμογή το σύστημα ηλεκτρονικής δικαιοσύνης ejustice.  Συγκεκριμένα, από την πιο πάνω ημερομηνία, τo σύστημα ejustice θα τεθεί σε παραγωγική λειτουργία σε όλα τα Δικαστήρια εκτός από το Ανώτατο Δικαστήριο, σε σχέση με την τριτοβάθμιά του δικαιοδοσία και το Διοικητικό Δικαστήριο Διεθνούς Προστασίας. Το σύστημα τίθεται, επίσης, σε παραγωγική λειτουργία, σε σχέση με όλες τις δικαιοδοσίες του Επαρχιακού Δικαστηρίου, πλην της Ποινικής Δικαιοδοσίας και της δικαιοδοσίας του Κακουργιοδικείου και του Στρατιωτικού Δικαστηρίου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Φilenews.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,