Στην Ad Hoc Επιτροπή και το θέμα διαγραφής δανείων πολιτικών κομμάτων και συνδεδεμένων εταιρειών

Την παραπομπή της συζήτησης του θέματος των διαγραφών δανείων πολιτικών κομμάτων και συνδεδεμένων με αυτά εταιρειών/οργανισμών στην Ad Hoc Επιτροπή, η οποία συστάθηκε για το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων, αποφάσισε η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου.

Το θέμα με τίτλο «Διαγραφές δανείων από τραπεζικά ιδρύματα σε πολιτικά κόμματα ή εταιρείες/οργανισμούς συνδεδεμένους με κόμματα, όπως επίσης και διαγραφές δανείων σε πολιτικά εκτεθειμένα πρόσωπα» είχε εγγραφεί κατόπιν πρότασης της ομάδας του ΔΗΣΥ και υιοθετήθηκε από ομόφωνα από την Επιτροπή. Ο κ. Συλλούρης, Πρόεδρος της Ad Hoc Επιτροπής είπε πως το θέμα δεν διαγράφεται από την ατζέντα της Επιτροπής Ελέγχου και θα παραμείνει «επικουρικά». Στα θέματα που ηγέρθησαν περιλαμβάνεται το γεγονός ότι οι όροι εντολής της Ad Hoc Επιτροπής πηγαίνουν πίσω μέχρι το 2013, ενώ η ομάδα του ΔΗΣΥ στην εγγραφή του θέματος στην επιτροπή Ελέγχου ζητά όπως εξεταστεί το θέμα μέχρι το 2000.

Υπενθυμίζουμε ότι η Ad Hoc Επιτροπή θα εργαστεί με την τεχνοκρατική στήριξη του Χρηματοοικονομικού Επίτροπου Παύλου Ιωάννου και της Γενικής Λογίστριας Ρέας Γεωργίου.

Διαβάστε περισσότερα: Τεχνοκρατική στήριξη για διερεύνηση των χαριστικών δανείων Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων

Διαβάστε επίσης: Λίστα Γιωρκάτζη: Ψήφισε δημοσιοποίηση η Βουλή, αποφασίζει ο Αναστασιάδης

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,