Στενότερη συνεργασία εγκαινίασαν σήμερα Επιτροπή Νομικών και Αστυνομία

Μια νέα στενότερη συνεργασία εγκαινίασαν σήμερα η Επιτροπή Νομικών της Βουλής και η ηγεσία της Αστυνομίας της Κύπρου με σκοπό την προώθηση νομοσχεδίων που θα βελτιώσουν το τρόπο λειτουργίας της Δύναμης και θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τον πολίτη, σε συνάντηση που είχαν την Τετάρτη στο Αρχηγείο της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Νίκος Τορναρίτης είπε πως αυτή η συνάντηση δεν κινήθηκε μόνο στο εθιμοτυπικό επίπεδο αλλά οι Βουλευτές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν την ηγεσία της Αστυνομίας για τα κύρια θέματα που απασχολεί τη Δύναμη στο σημερινό περιβάλλον.

Είπε πως η Αστυνομία μέσα στις δοσμένες συνθήκες κάνει καλά τη δουλειά της, σημειώνοντας ωστόσο ότι υπάρχουν σημεία όπου μπορεί να υπάρξει βελτίωση. Πρόσθεσε πως συμφώνησαν ότι πέρα της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος, ένα σημείο αναφοράς που μπορεί να ξεχωρίσει είναι το ανθρώπινο πρόσωπο που ο αστυνομικός πρέπει να δείχνει προς τον πολίτη.

Ο αστυνομικός, ο βουλευτής πρέπει να είναι στην υπηρεσία του πολίτη. Αυτό το μήνυμα πρέπει να περάσει σε όλα επίπεδα, είπε, και πρόσθεσε πως Επιτροπή Νομικών και ηγεσία της Αστυνομίας συμφώνησαν ότι αυτή η μέρα είναι σταθμός για τη συνεργασία των δύο πλευρών ώστε να παραχθούν οι νομοθεσίες που θα στηρίξουν τους ανθρώπους και τη δύναμη ώστε να γίνουν όλοι καλύτεροι.

Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον Αρχηγό της Αστυνομίας για τη συνάντηση και διαβεβαίωσε πως η συνεργασία που εγκαινιάζεται σήμερα τίθεται σε νέα στέρεα επίπεδα.

Από την πλευρά του ο Αρχηγός της Αστυνομίας Στέλιος Παπαθεοδώρου είπε ότι η συνάντηση είχε ως σκοπό τη θεσμοθέτηση μιας καλύτερης συνεργασίας στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους. Είπε πως έκαναν μια ιστορική αναδρομή στο έργο της Δύναμης από την εγκαθίδρυση της, συζητήθηκαν προβλήματα που απασχολούν την Αστυνομία, επεξηγήθηκε ο τρόπος δράσης, οι στρατηγικοί στόχοι καθώς και οι προτεραιότητες.

Ανέφερε πως ανάμεσα στις προτεραιότητες της Αστυνομίας βρίσκεται η συνεχής αναβάθμιση σε εξοπλισμό, οι ανακαινίσεις των κτιρίων, η προώθηση των ζητημάτων της αύξησης των κλιμάκων των μελών της Αστυνομίας, καθώς επίσης και η προσφορά ποιοτικών υπηρεσιών προς τους πολίτες και τους κατοίκους της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Γίνεται μια αρχή μιας καλύτερης συνεργασίας με πιο διαπροσωπική επαφή με τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής, ούτως ώστε νομοσχέδια που αφορούν τη δράση της Αστυνομίας να προωθούνται με πιο γρήγορους ρυθμούς για να υπάρχουν καλύτερα αποτελέσματα και καλύτερες νομοθεσίες για τον τόπο μας», είπε.

Κληθείς να ενημερώσει για την πορεία των ερευνών στις υποθέσεις των τελευταίων πυρκαγιών, ο κ. Παπαθεοδώρου είπε πως για τις μεγάλες πυρκαγιές υπάρχουν ύποπτοι, γεγονός που καταδεικνύει τις προσπάθειες για προσαγωγή ενώπιον της δικαιοσύνης. Πρόσθεσε πως υπάρχει πολύ καλή μαρτυρία σε όλες τις υποθέσεις στις οποίες έγιναν συλλήψεις.

Σε ό,τι αφορά στη σύσκεψη που έγινε στο Προεδρικό, ο Αρχηγός είπε πως για το θέμα της προώθησης ενοποιημένης νομοθεσίας που θα αφορά την πρόληψη αλλά και τη θεσμοθέτηση καλύτερων διατάξεων για την πρόκληση πυρκαγιών, είπε πως η Αστυνομία έχει ήδη ορίσει Επιτροπή, η οποία σε συνεργασία με τα Υπουργεία Εσωτερικών, Γεωργίας και Δικαιοσύνης θα προωθήσει σχετικά προσχέδια νομοθετικών διατάξεων.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,