Συνάντηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τον Πρέσβυ της Ελληνικής Δημοκρατίας

Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  συνάντηση μεταξύ του Πρύτανη του Πανεπιστημίου, Καθηγητή Φίλιππου Πουγιούτα, και του Πρέσβυ της Ελληνικής Δημοκρατίας κου Ιωάννη Παπαμελετίου, στην παρουσία του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων Καθηγητή Παναγιώτη Αγγελίδη και του κου Αλέξανδρου Κώνστα, Συμβούλου Πρεσβείας Α’.

Στη συνάντηση ο Πρύτανης Πουγιούταςαναφέρθηκε εκτενώς στις συνεργασίες του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με τέσσερα ελληνικά πανεπιστήμια για τη προσφορά κοινών προγραμμάτων σπουδών, στα προγράμματα σπουδών «Ελληνικός Πολιτισμός» και «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας», και τέλος στις χιλιάδες εξ Ελλάδος φοιτητών και φοιτητριών που σπουδάζουν είτε δια ζώσης στην πανεπιστημιούπολη είτε εξ αποστάσεως.

Εστιάζοντας στη ποιότητα της προσφερόμενης από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εκπαίδευσης, ο Πρύτανης Πουγιούτας ανέδειξε τις διακρίσεις του Πανεπιστημίου στις διεθνείς κατατάξεις πανεπιστημίων και ιδιαίτερα στην επιτυχία του Πανεπιστημίου Λευκωσίας να καταταχθεί ανάμεσά στα καλύτερα 601-800 πανεπιστήμια του κόσμου και στην 6η θέση ανάμεσα στα ελληνικά και κυπριακά πανεπιστήμια, σύμφωνα με τη διεθνή κατάταξη Times Higher Εducation World University Rankings 2022.

Αναφερόμενος στη διεθνοποίηση και στη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ανώτερη Εκπαίδευση, ο καθηγητής Πουγιούτας ανέπτυξε το θέμα των Κοινοπραξιών Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και αναφέρθηκε στη ένταξη του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στη κοινοπραξία NEOLAiA, στην οποία συμμετέχουν και άλλα οχτώ κορυφαία πανεπιστήμια της Ευρώπης.

Ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση με όλους τους παρευρισκόμενος σε θέματα που άπτονται της παιδείας, της Ανώτερης Εκπαίδευσης και της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών ελληνικών και κυπριακών πανεπιστημίων. Η συζήτηση διεξήχθητε σε υψηλότατο επίπεδο, αφού ο εξοχότατος κύριος πρέσβυς είναι βαθύς γνώστης θεμάτων της παιδείας.

Τέλος, ο Πρύτανης Πουγιούτας ευχαρίστησε τον κύριο Πρέσβυ για τη στήριξή της Ελλάδος, αναφέροντας ότι το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας παραμένει στη διάθεση της Πρεσβείας σε σχέση με οποιαδήποτε βοήθεια και στήριξη δύναται να προσφέρει προς αυτή και προς τους/τις εξ Ελλάδος φοιτητές και φοιτήτριες.

 

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,