Συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με την Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου για τα ζητήματα θεραπείας και πρόληψης εξαρτήσεων

Το νομικό πλαίσιο και τα προγράμματα για πρόληψη και θεραπεία των εξαρτήσεων συζητήθηκαν εκτενώς σε συνάντηση που είχε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Πρόεδρο και μέλη της Αρχής Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου, στην παρουσία του Διοικητή της ΥΚΑΝ.

Η Υπουργός διαβεβαίωσε πως τα θέματα αντιμετώπισης και θεραπείας εξαρτήσεων ενδιαφέρουν ιδιαίτερα το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως και επιζητεί τη συνεργασία της Αρχής.

Μέσα από τη συζήτηση τέθηκαν εισηγήσεις για τους τρόπους βελτίωσης και εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου νομικού πλαισίου πρόληψης και αντιμετώπισης περιστατικών εξάρτησης.

Η Αρχή ενημέρωσε την Υπουργό για τα προγράμματα απεξάρτησης εντός των φυλακών και για τα προγράμματα επανένταξης αποφυλακισθέντων με την Υπουργό να εκφράζει τη στήριξή της για τις δράσεις και τις προσπάθειες της Αρχής.

Επιπρόσθετα η Αρχή δήλωσε την ικανοποίηση της προς την Αστυνομία Κύπρου τόσο για την αύξηση των ελέγχων που διεξάγονται για εντοπισμό και κατάσχεση εξαρτησιογόνων ουσιών όσο και για τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας καταστροφής ναρκωτικών ουσιών. Ο Διοικητής της ΥΚΑΝ ενημέρωσε πως παράλληλα με τα πιο πάνω έχουν γίνει βήματα και για να αντληθούν ευρωπαϊκά κονδύλια με στόχο την αγορά και τοποθέτηση σύγχρονων μηχανημάτων εντοπισμού ουσιών στις εισόδους της χώρας.

Τέλος, διατυπώθηκαν απόψεις για αξιοποίηση των υφιστάμενων ποσοτικών και ποιοτικών στοιχείων ελέγχου νάρκοτεστ, προκειμένου να ληφθούν πιο στοχευμένα μέτρα και δράσεις.

Ολοκληρώνοντας, η Υπουργός ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και μέλη της Αρχής για τη χρήσιμη ανταλλαγή απόψεων, σημειώνοντας πως η συνεργασία των δύο πλευρών θα συνεχιστεί με νέες συναντήσεις.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,