Συμμετοχή της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων κας Αννίτας Δημητρίου στην Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης

Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων κα Αννίτα Δημητρίου μεταβαίνει αύριο Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021 στην Αθήνα για να συμμετάσχει στις εργασίες της Ευρωπαϊκής Διάσκεψης Προέδρων Κοινοβουλίων του Συμβουλίου της Ευρώπης που θα πραγματοποιηθεί στις 21 και 22 Οκτωβρίου. Την Πρόεδρο της Βουλής θα συνοδεύουν η Γενική Διευθύντρια της Βουλής κα Τασούλα Ιερωνυμίδου και η Ανώτερη Λειτουργός Διεθνών Σχέσεων κα Γαβριέλα Μαραγκού.

Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη Διάσκεψη, στην οποία αναμένεται να συμμετάσχουν πέραν των 60 Προέδρων Κοινοβουλίων, είναι «Οι δημοκρατίες αντιμέτωπες με την έκτακτη υγειονομική κρίση που προκάλεσε η πανδημία COVID-19», «Ο ρόλος των εθνικών Κοινοβουλίων στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και στην αναγνώριση του δικαιώματος σε ένα υγιές και βιώσιμο περιβάλλον», και «Η οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος για τους Ευρωπαίους πολίτες».

Στο περιθώριο της Διάσκεψης, η κα Δημητρίου θα έχει χωριστές συναντήσεις με ομολόγους της κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,