Σημαντικό έδαφος κάλυψε η Επ. Νομικών στη συζήτηση για την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της διαφθοράς

Σημαντική νομοθετική δουλειά κάλυψε σήμερα ο Επιτροπή Νομικών της Βουλής στη συζήτηση που διεξάγεται σχετικά με τον Νόμο για τη σύσταση και τη λειτουργία της Ανεξάρτητης Αρχής κατά της διαφθοράς, καθώς και για τη νομοθεσία για την παρεμπόδιση και καταπολέμηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών και Βουλευτής του ΔΗΣΥ Γεώργιος Γεωργίου στο ΚΥΠΕ, σήμερα προχώρησε σε μεγάλο βαθμό και καλύφθηκε σημαντικό έδαφος στη συζήτηση για την ανεξάρτητη αρχή κατά της διαφθοράς. Στον τροποποιητικό νόμο έχουν συμπεριληφθεί και έχουν ενσωματωθεί κάποιες παρεμβάσεις και προτάσεις Βουλευτών.

Όπως είπε ο κ. Γεωργίου, η κατ΄ άρθρο συζήτηση αναμένεται να ολοκληρωθεί την επόμενη Τετάρτη και στη συνέχεια το αναθεωρημένο κείμενο αναμένεται να τεθεί εκ νέου στην Επιτροπή μετά από δύο εβδομάδες.

Σήμερα εξάλλου ολοκληρώθηκε η κατ΄ άρθρο συζήτηση στον τροποποιητικό Νόμο περί Παρεμπόδισης και Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομες Δραστηριότητες. Όπως εξήγησε ο κ. Γεωργίου, πλέον το αναθεωρημένο κείμενο αναμένεται να τεθεί ενώπιον της Επιτροπής την μεθεπόμενη Τετάρτη.

Στόχος είναι να ολοκληρωθεί η διαδικασία και στα δύο νομοθετήματα αρχές Φεβρουαρίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Tags: ,