Το Υπουργείο Δικαιοσύνης διοργανώνει εκπαιδευτικό εργαστήριο για θέματα πρόληψης της “ριζοσπαστικοποίησης”

Στo πλαίσιο της Εθνικής Στρατηγικής κατά της Τρομοκρατίας, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως διοργανώνει διήμερο εκπαιδευτικό εργαστήριο με θέμα «Εκπαίδευση Εκπαιδευτών για θέματα πρόληψη της ριζοσπαστικοποίησης», στις 24-25 Φεβρουαρίου 2020, στην Αστυνομική Ακαδημία Κύπρου. 

Με βάση την ολιστική προσέγγιση του Υπουργείου για αντιμετώπιση φαινομένων ριζοσπαστικοποίησης, στο εργαστήριο θα μετέχουν εκπρόσωποι της Αστυνομίας, του Τμήματος Φυλακών, των Υπουργείων, των Τοπικών Αρχών αλλά και του ιδιωτικού τομέα. Στόχος, η περαιτέρω ενδυνάμωση των δράσεων στον τομέα της πρόληψης της ριζοσπαστικοποίησης με την εκπαίδευση εκπαιδευτών, ενισχύοντας τους μηχανισμούς οι οποίοι μπορούν να εντοπίζουν αλλά και να διαχειρίζονται φαινόμενα ριζοσπαστικοποίησης, στα αρχικά στάδια, προτού ευάλωτα πρόσωπα ή ομάδες καταλήξουν στη βίαιη ριζοσπαστικοποίηση.

Το εργαστήριο θα χαιρετίσει ο Αν. Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Ανδρέας Γρηγορίου και ο Αρχηγός Αστυνομίας κ. Κύπρος Μιχαηλίδης. Τις εργασίες θα συντονίζουν τρείς εκπαιδευτές από την Ελληνική Αστυνομία και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, των οποίων η παρουσία κατέστη δυνατή μετά από προσωπικό αίτημα του Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Γιώργου Σαββίδη προς τον Έλληνα ομόλογό του, Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως ευχαριστεί ξανά τον κ. Χρυσοχοΐδη και την Ελληνική Κυβέρνηση για την πάντα πρόθυμη ανταπόκρισή τους, στο πλαίσιο και της διμερούς συνεργασίας Κύπρου – Ελλάδας σε θέματα ασφάλειας.

Υπενθυμίζουμε ότι τον περασμένο Νοέμβριο το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως είχε πραγματοποιήσει Hμερίδα με θέμα «Ριζοσπαστικοποίηση των νέων: Το εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο»

Ανακοίνωση Τύπου Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως

Print Friendly, PDF & Email