Σε εξέλιξη η σύσκεψη στο Ανώτατο για τα μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό στους χώρους των δικαστηρίων


Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμα η σύσκεψη στο Ανώτατο Δικαστήριο με θέμα την εφαρμογή στα δικαστήρια των μέτρων που εξήγγειλε η Κυβέρνηση για περιορισμό της διάδοσης του κορωνοϊού.

Στη σύσκεψη συμμετέχουν ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Γιώργος Σαββίδης, ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Μύρωνας Νικολάτος και μέλη του Δικαστηρίου, καθώς επίσης και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Δώρος Ιωαννίδης.

Η συνάντηση αποτελεί συνέχεια δύο προηγούμενων συναντήσεων του Υπουργού, που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 12 Μαρτίου, η πρώτη με τον Πρόεδρο και τα μέλη του Ανωτάτου Δικαστηρίου, στην παρουσία του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, και η δεύτερη με το Συμβούλιο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου στην παρουσία και του Κυβερνητικού Εκπροσώπου.

Με ανακοίνωσή του, ο Γενικός Εισαγγελέας καλούσε το Ανώτατο Δικαστήριο και τον Υπουργό Δικαιοσύνης να συγκαλέσουν επειγόντως συνάντηση μεταξύ όλων των παραγόντων που εμπλέκονται, για επίτευξη κοινά αποδεκτής προσέγγισης επί της λήψης άμεσων και αποτελεσματικών μέτρων προστασίας από την απειλή του κορωνοϊού.

Το Ανώτατο Δικαστήριο συζήτησε το θέμα σε συνεδρία του την περασμένη Πέμπτη και εξέδωσε σειρά οδηγιών προς αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται σε σχέση με τον κορωνοϊό στους χώρους των Δικαστηρίων, με τις οποίες, ωστόσο, διαφώνησε ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email