Σάσσολι: H δημοκρατία δεν μπορεί να ανασταλεί έστω και εν μέσω μιας τόσο δραματικής κρίσης

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέρχεται σήμερα για να ψηφίσει επειγόντως μέτρα της ΕΕ για την αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης των συστημάτων υγειονομικής περίθαλψης και της οικονομικής βοήθειας προς τα κράτη μέλη που επηρεάζονται περισσότερο από την τρέχουσα κρίση, ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ντέιβιντ Σάσσολι κατά την έναρξη έκτακτης συνόδου ολομέλειας που για πρώτη φορά θα χρησιμοποιεί τη μέθοδο της εξ αποστάσεως ψηφοφορίας

Αναλυτικά, “βιώνουμε μια εξαιρετική και απροσδόκητη κατάσταση. Έχουμε αναλάβει πρωτοφανείς αποφάσεις τις τελευταίες εβδομάδες προσπαθώντας να προβλέψουμε τις ταχέως μεταβαλλόμενες συνθήκες για να προστατέψουμε την υγεία του προσωπικού και των βουλευτών, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι η δημοκρατική δουλειά του θεσμού μπορεί να συνεχιστεί”, ανέφερε.

“Πρέπει να επιβραδύνουμε, φυσικά. Αλλά δεν έχουμε σταματήσει, διότι η δημοκρατία δεν μπορεί να ανασταλεί εν μέσω μιας τόσο δραματικής κρίσης. Πράγματι, είναι καθήκον μας, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, να είμαστε στην υπηρεσία των πολιτών μας. Ως νομοθέτες, έχουμε τα μέσα, τη δυνατότητα και το καθήκον να βοηθήσουμε”, τόνισε.

“Σήμερα είμαστε παρόντες, έστω και απομακρυσμένα, είμαστε αποφασισμένοι να συμβάλουμε στην καταπολέμηση αυτής της πανδημίας διασφαλίζοντας ότι το δημοκρατικό έργο αυτού του κοινοβουλίου μπορεί να συνεχιστεί. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορούμε να υπηρετούμε τους ανθρώπους, να εξυπηρετούμε τις κοινότητές μας και τους εργαζομένους στον τομέα της υγείας που θυσιάζονται στους θαλάμους των νοσοκομείων μας σε ολόκληρη την Ευρώπη”, δήλωσε ο Πρόεδρος.

“Πριν από λίγες μέρες, ο φοβερός αυτός ιός μας έπληξε πολύ στενά, στερώντας μας μια νεανική ζωή, ένα νέο άνδρας που εργάστηκε εδώ μαζί μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας πηγαίνουν στην οικογένεια του Giancarlo καθώς και στις οικογένειες όλων των ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους λόγω του COVID-19”, σημείωσε ο Πρόεδρος Σάσσολι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,