Πρόεδρος της Δημοκρατίας: «Eίναι αδιανόητο να έχουμε ακόμα νόμους προ του 1960 για αδειοδότηση και εκτέλεση έργων»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξέφρασε την επιθυμία του για καθιέρωση της Υπηρεσίας onestopshop, με την οποία, βάσει νομοθεσίας, θα μπορεί κάποιος σε μια μέρα να παίρνει άδεια οικοδομής.

Σε χαιρετισμό του στην κατάθεση του θεμέλιου λίθου του εμπορικού κέντρου METROPOLIS Mall στη Λάρνακα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στις δημόσιες προσφορές και τις διαδικασίες που ακολουθούνται στο δημόσιο και εξέφρασε απογοήτευση για τη μη επιτάχυνση των έργων των δημοσίων επενδύσεων. Συγκεκριμένα τόνισε, πως είναι αδιανόητες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες που ακολουθούνται.


Πρόσθεσε ότι «είναι αδιανόητο να έχουμε ακόμα νόμους προ του 1960 για να καθορίζουν την αδειοδότηση, την εκτέλεση έργων και άλλα, είναι η ώρα, και πιστεύω ότι προς τούτο θα έχω τη συμπαράσταση του συνόλου των κομμάτων στη Βουλή, έτσι ώστε να καθιερωθεί πρώτον, το onestopshop, δηλαδή η Υπηρεσία με βάση τον επενδυτικό νόμο όπου επιτέλους θα μπορεί κάποιος σε μια μέρα να παίρνει άδεια οικοδομής».

Εξήγησε πως για μεγαλύτερα έργα θα μπορεί να λαμβάνεται άδεια οικοδομής «σε ένα ή δύο ή τρεις μήνες, αλλά όχι σε τρία ή πέντε χρόνια. Κανένας επενδυτής δεν είναι αποφασισμένος να εγκλωβίσει κεφάλαια αναμένοντας πότε κάποιοι στη Δημόσια Υπηρεσία θα θελήσουν να κινήσουν τον τροχό ώστε να αδειοδοτηθούν τα έργα ώστε να μπορεί ο επενδυτής να ελπίζει και στην επένδυση και σε σύντομη απόδοση των κεφαλαίων του. Η προσπάθεια μας είναι να εκσυγχρονίσουμε αυτό το κράτος και υπάρχει μια σειρά νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή».

Ακόμη αναφέρθηκε και στο μεγαλύτερο εκσυγχρονιστικό νομοθέτημα, όπως το χαρακτήρισε, δηλαδή να περιοριστούν οι θητείες του Προέδρου στις δύο και μόνο. «Ήταν το μεγαλύτερο δώρο που μου έκανε η Βουλή στην ονομαστική μου γιορτή. Αυτό απεγκλωβίζει από τη μια ανησυχίες των πολιτικών κομμάτων, από την άλλη μου επιτρέπει να συμπεριφερθώ ακόμα πιο υπεύθυνα, συνεργαζόμενος με τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να πετύχουμε το συντομότερο δυνατόν την υιοθέτηση των εκσυγχρονιστικών νομοθετημάτων που θα δώσουν μια άλλη διάσταση στην κρατική μηχανή, μια άλλη διάσταση σε ένα σύγχρονο κράτος», είπε συγκεκριμένα.

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του Προέδρου της Δημοκρατίας

Της τελετής προηγήθηκε αγιασμός από τον Μητροπολίτη Κιτίου Νεκτάριο και τον Μητροπολίτη τέως Κιτίου Χρυσόστομο και ακολούθησε η κατάθεση του θεμέλιου λίθου του εμπορικού κέντρου. Στην τελετή παρέστησαν μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, ο Υπεύθυνος του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο Επίτροπος Εθελοντισμού, ο Δήμαρχος και ο Επαρχος Λάρνακας, βουλευτές, εκπρόσωποι κομμάτων, ο Αστυνομικός Διευθυντής Λάρνακας, Πρόεδρος του ΕΒΕ Λάρνακας και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρνακας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,