Πρόεδρος Δημοσιονομικού Συμβουλίου: Η απόφαση του Ανωτάτου αφαιρεί την αβεβαιότητα πάνω από την οικονομία

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου αναφορικά με τις αποκοπές των μισθών και συντάξεων στο δημόσιο τομέα αφαιρεί μια σημαντική αβεβαιότητα που αιωρείτο όχι μόνο πάνω από τα δημόσια οικονομικά αλλά πάνω από την οικονομία ως σύνολο, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου Δημήτρης Γεωργιάδης, ο οποίος παράλληλα τονίζει την τεράστια καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης.

«Το σημαντικότερο όμως είναι ότι αφαιρεί την αβεβαιότητα που υπήρχε όσον αφορά στη λήψη μέτρων δημοσιονομικής εξυγίανσης όταν και εφόσον αυτό θα ήταν αναγκαίο στο μέλλον», υπογράμμισε.

Τυχόν επικύρωση της απόφασης, σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, “θα αύξανε το κόστος και το βαθμό δυσκολίας χρηματοδότησης της Κύπρου, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή την περίοδο». 

Ωστόσο, στο σημείο αυτό, ο Πρόεδρος του Δημοσιονομικού Συμβουλίου αναφέρθηκε σε «τεράστια καθυστέρηση στην απονομή δικαιοσύνης, τόσο για την εκδίκαση όσο και για τη λήψη της απόφασης, για μια υπόθεση που ουσιαστικά ξεκίνησε πριν 7 χρόνια», όπως σημείωσε.

«Κανένας δεν μπορούσε να προβλέψει την τρέχουσα κρίση, αλλά αυτή αναδεικνύει τη σημασία, της ταχύτητας στο σύγχρονο και αβέβαιο περιβάλλον της παγκόσμιας οικονομίας, χωρίς αυτό να αποβαίνει εις βάρος της ορθότητας των αποφάσεων», τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,