Πρόεδρος Ανωτάτου: Γίνονται σκέψεις για δίκες στην περίοδο των θερινών διακοπών

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος, σε δηλώσεις του στην εφημερίδα ανέφερε «Φ» ανέφερε ότι γίνονται σκέψεις για να δουλέψουν τα δικαστήρια και κατά την περίοδο των θερινών διακοπών, ωστόσο δεν έχουν ληφθεί οι τελικές αποφάσεις. 

Αυτή την περίοδο τα δικαστήρια λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και εκδικάζουν μόνο τις επείγουσες υποθέσεις, τηρώντας όλες τις οδηγίες και τα διατάγματα της Κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Δικαστήριο στις 16 Μαρτίου. Σύμφωνα με το κ. Νικολάτο, γίνονται σκέψεις και για λειτουργία των δικαστηρίων μέσω τηλεδιασκέψεων όσον αφορά τις ακροάσεις, μιας και οι ίδιοι συνεδριάζουν μέσω τηλεδιάσκεψης. «Θα δούμε πόσο καιρό θα πάει η περίοδος της πανδημίας, πόσο εύκολο θα είναι να γίνεται η διεξαγωγή των υποθέσεων με τον τρόπο αυτό. Είναι πρωτόγνωρα πράγματα, τα οποία δεν μας είχαν απασχολήσει ποτέ στο παρελθόν. Σίγουρα όλα αυτά είναι μέσα στο μυαλό των δικαστών και βρίσκονται υπό μελέτη», σημείωσε.

Τέλος, ανέφερε ότι μέσα στον Απρίλιο θα γίνουν δύο συνεδριάσεις κατά τις οποίες θα συζητηθούν αυτού του είδους οι προβληματισμοί και θα αξιολογηθούν όλα τα ενδεχόμενα πριν προβούν σε ανακοινώσεις.

Print Friendly, PDF & Email