Σε δίκη δυο πρόσωπα για πλαστά μηνύματα ελεύθερης μετακίνησης

Σε δίκη ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που θα συνεδριάσει στις 5 Μαΐου, παραπέμφθηκαν ο 49χρονος και 40χρονη που είχαν συλληφθεί για τη δημιουργία πλαστών μηνυμάτων στα κινητά τους, με τα οποία παρουσιάζονταν να δικαιούνται μετακίνηση απεριόριστων αποστάσεων για 48 ώρες.

Οι υπόνοιες εναντίον  των δυο προσώπων εγέρθηκαν μετά από δυο ξεχωριστούς ελέγχους που έγιναν στον καθένα το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Ο πρώτος έλεγχος έγινε στον 49χρονο φίλο της 40χρονης, από την Αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων, το περασμένο Σάββατο. Ο  49χρονος, που είναι ισραηλινής καταγωγής, φέρεται να παρουσίασε στους αστυνομικούς ένα πλαστό μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο, στο οποίο αναφερόταν ότι ο ίδιος δικαιούται να μετακινείται για απεριόριστες αποστάσεις.

Παρόμοιο τηλεφωνικό μήνυμα, σύμφωνα με το οποίο είχε δικαίωμα να μετακινείται απεριόριστα για 48 ώρες,  παρουσίασε και η 40χρονη, όταν την περασμένη Κυριακή τα μέλη της Αστυνομίας της Δημοκρατίας ανέκοψαν για έλεγχο το αυτοκίνητο που αυτή οδηγούσε στη Λεμεσό.

Εναντίον των δυο εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και συνελήφθησαν, αντίστοιχα, το βράδυ της περασμένης Δευτέρας και το πρωί της περασμένης Τρίτης, ενώ αφού κατηγορήθηκαν γραπτώς αφέθηκαν ελεύθεροι.

Σήμερα η υπόθεση καταχωρήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου, το οποίο όρισε την έναρξη της δίκης για τις 5 Μαΐου. Μέχρι τότε οι δυο παραμένουν ελεύθεροι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: