Πρόεδρος Ανωτάτου Δικαστηρίου: Μια ανάσα πριν την αφυπηρέτηση

Τα δικαστήρια συνεχίζουν να λειτουργούν στη βάση των Υγειονομικών Πρωτοκόλλων και των Διαταγμάτων του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρωνας Νικολάτος, ο οποίος αφυπηρετεί σε λιγότερο από ένα μήνα και συγκεκριμένα στις 18 Ιουνίου.  

Με ανάμεικτα αισθήματα, αποχωρεί ο κ. Νικολάτος από τη Δικαστική Υπηρεσία, όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο οποίος μετρά περισσότερα από 40 χρόνια ως δικηγόρος και δικαστής, στην επαγγελματική του καριέρα. Ερωτηθείς για το τι θα κάνει μετά την αφυπηρέτηση του, είπε ότι «θα ήθελα να ξεκουραστώ για λίγο και μετά βλέπουμε», σημειώνοντας ότι θα συνεχίσει να παρακολουθεί τα δικαστικά δρώμενα με ενδιαφέρον και πάντοτε με αγάπη για την δικαιοσύνη.   

Ερωτηθείς επίσης ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου, είπε ότι δεν γνωρίζει κι ότι αυτό είναι θέμα του Προέδρου της Δημοκρατίας για να αποφασίσει.

Όσο αφορά την εργασία των δικαστηρίων «διεκπεραιώνεται κανονικά», ανέφερε ο κ. Νικολάτος. Σημείωσε ότι τα δικαστήρια θα συνεχίσουν τη λειτουργία τους μέχρι τις 31 Ιουλίου, θα κλείσουν για ένα μήνα για τις καλοκαιρινές διακοπές, και θα επαναλειτουργήσουν την 1η Σεπτεμβρίου. Είπε ότι λόγω της πανδημίας, τα δικαστήρια θα κλείσουν φέτος μόνο τον Αύγουστο, δηλαδή για ένα μήνα αντί για δύο μήνες που έκλειναν συνήθως, με στόχο, όπως είπε, να καλυφθεί το χαμένο έδαφος που χάθηκε όταν ξέσπασε η πανδημία.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,