Παράνομη Απόλυση: Πόσα δικαστικώς δικαιούμαι; Δείτε τον Πίνακα Δικαστικών Αποζημιώσεων

Με αφορμή την πανδημία του κορωνοϊού και το Σχέδιο Αναστολής Εργασιών της Κυβέρνησης, ο δικηγόρος Αλέξανδρος Ελευθερίου, σε άρθρο του με τίτλο “Παράνομη Απόλυση: Πόσα δικαστικώς δικαιούμαι;”, αναφέρεται στα δικαιώματα των υπαλλήλων που δεν εντάχθηκαν στο σχέδιο και έχασαν ή πρόκειται να χάσουν την εργασία τους εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Το κύριο διαπραγματευτικό χαρτί σε μια εργατική διαφορά για θέμα παράνομης απόλυσης είναι το ποσό δικαστικής αποζημίωσης που ενδεχομένως να καταβάλει ένας εργοδότης σε εργοδοτούμενο του. Ένας, εκ των προτέρων, υπολογισμός αυτού του ποσού βοηθά προληπτικά όλους τους εμπλεκόμενους, τόσο εργοδότες όσο και εργοδοτούμενους, στο να επανεξετάσουν τις θέσεις τους στην όλη διαφορά”, ανέφερε στη σελίδα της ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ο δικηγόρος Αλέξανδρος Ελευθερίου σχετικά με το άρθρο.

Το άρθρο συνοδεύεται από έναν ΠΙΝΑΚΑ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ως ένα εργαλείο υπολογισμού αυτού του ποσού. Ο πίνακας ετοιμάστηκε από πρόσφατες αποφάσεις των Δικαστηρίων Εργατικών Διαφορών, σε διάφορες επαρχίες ενδεικτικά για το έτος 2019/2020.

Διαβάστε το άρθρο

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,