Πραγματοποιήθηκε η Έκτακτη Σύνοδος Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Nίκος Νουρής παρουσίασε στις Βρυξέλλες την κατάσταση που επικρατεί στην Κύπρο, με τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω των κατεχομένων.

Η Έκτακτη σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συνήλθε, στις Βρυξέλες συζήτησε αποκλειστικά το πρόβλημα που δημιουργήθηκε με το άνοιγμα των συνόρων της Τουρκίας και την προσπάθεια της κυβέρνησης Ερντογάν για προώθηση μεταναστών προς την Ελλάδα.

Ομόφωνα η Σύνοδος των Υπουργών Εσωτερικών εξέφρασε τη στήριξη και την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα η οποία πέραν από την προάσπιση των εθνικών συνόρων, ανταποκρίθηκε και στον ρόλο της ως θεματοφύλακας των εξωτερικών συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δική του παρέμβαση ο Υπουργός Εσωτερικών, Nίκος Νουρής, πέραν από την ανάδειξη των ευθυνών της Τουρκίας, παρουσίασε την επικρατούσα κατάσταση στην Κύπρο με τη δραματική αύξηση των μεταναστευτικών ροών που αποδεδειγμένα υποκινούνται από την Τουρκία και διοχετεύονται στη Δημοκρατία μέσω των κατεχομένων. 

Η Σύνοδος κατέληξε σε Κοινή Δήλωση η οποία, πέραν από την έκφραση αλληλεγγύης και στήριξης προς την Ελλάδα, την Κύπρο και τη Βουλγαρία, καταδικάζει έντονα την από μέρους της Τουρκίας εκμετάλλευση του μεταναστευτικού για την εξασφάλιση πολιτικών ωφελημάτων.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email