Δείτε ποιο είναι το πιθανό σενάριο επαναλειτουργίας των δικαστηρίων στην Ελλάδα

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του dikastiko.gr, στην Ελλάδα προβλέπεται να δοθεί παράταση του δικαστικού έτους κατά ένα μήνα. Οι δικαστικές διακοπές κανονικά διαρκούν από την 1η Ιουλίου έως τις 15 Σεπτεμβρίου. Η πρόταση που πιθανολογείται ότι θα εφαρμοστεί, είναι η παράταση πλήρους λειτουργίας των δικαστηρίων έως τις 15 Ιουλίου και επαναλειτουργίας από την 1η Σεπτεμβρίου.

Επιπλέον, σύμφωνα με δηλώσεις του Υπ. Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, στο ΘΕΜΑ Fm 106,5, εάν το επιτρέπουν οι επιδημιολογικές εξελίξεις, τα Δικαστήρια θα επαναλειτουργήσουν κανονικά σε ένα μήνα και με οριστική επαναλειτουργία τον Ιούνιο. Επίσης ο Υπουργός ανακοίνωσε πως εκδόθηκαν χιλιάδες αποφάσεις μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα. «Εκτιμώ ότι οι δικαστές συνέβαλαν με το δικό τους τρόπο σε αυτό το γενικότερο πρόβλημα που υπήρχε. Το τέλος αυτής της περιόδου θα μας αφήσει εκτιμώ χωρίς τις εκκρεμότητες του παρελθόντος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά τα Δικαστήρια της Κύπρου, υπενθυμίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο με ανακοίνωση που εξέδωσε την Τρίτη 14 Απριλίου, διευκρινίζει ότι αναλόγως και των εξελίξεων που θα προκύψουν σε σχέση με την πανδημία, θα καταρτιστεί πρόγραμμα εκδίκασης επιπρόσθετων υποθέσεων από το Ανώτατο Δικαστήριο και τα Πρωτόδικα Δικαστήρια για το μήνα Μάϊο και θα αξιοποιηθεί ο χρόνος των δικαστικών διακοπών της Καλοκαιρινής Περιόδου, ούτως ώστε να διεκπεραιωθούν οι υποθέσεις που καθυστέρησαν τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο.  

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,