Παρουσιάστηκε η Ηλεκτρονική Πλατφόρμα Καταχωρήσεων – Πιλοτική εφαρμογή το Σεπτέμβριο

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2 Ιουλίου 2020 στο Ανώτατο Δικαστήριο, η παρουσίαση του σχεδιασμού της Ηλεκτρονικής πλατφόρμας καταχωρήσεων, από τον Υφυπουργό Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, κ. Κυριάκο Κόκκινο. Ο κ. Κόκκινος παρουσίασε τον όλο σχεδιασμό τον προγραμματισμό και την πρόοδο των εργασιών.

Στην παρουσίαση παρευρέθηκαν ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου κ. Στέλιος Ναθαναήλ, ο Δικαστής κ. Αντώνης Λιάτσος, η Υπουργός Δικαιοσύνης κα Έμιλυ Γιολίτη, ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου κ. Δώρος Ιωαννίδης τα μέλη του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου που μετέχουν στην Επιτροπή κ.κ. Βραχίμης και Τσαρδελλής, η Επίτροπος Νομοθεσίας, η Αρχιπρωτοκολλητής και η κα. Ζαχαριάδου εκ μέρους της Νομικής Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο κ. Κόκκινος υπολογίζεται «η πλατφόρμα» να είναι έτοιμη για να παραδοθεί τον Σεπτέμβριο και να αρχίσει η χρήση της «πιλοτικά» για δύο εβδομάδες, ώστε να διορθωθούν τυχόν προβλήματα.

Ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου ευχαρίστησε τον κ. Κόκκινο για τις προσπάθειες του για επίλυση ενός από τα πλέον σοβαρά προβλήματα που απασχολούν τα Δικαστήρια. Όλες οι τροποποιήσεις που απαιτούνται νομοθετικές και Δικονομίας θα γίνουν το συντομότερο ώστε να τεθεί άμεσα σε λειτουργία η πλατφόρμα.

Ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος που μετέχει στο σχεδιασμό της πλατφόρμας από την πρώτη ημέρα της ανακοίνωσης της με εκπροσώπους του, διαβεβαίωσε τον κ. Κόκκινο ότι θα συνεχίσει να παρέχει κάθε βοήθεια που θα του ζητηθεί σε σχέση με τα έγγραφα που θα καταχωρούνται, την διαχείριση της πλατφόρμας και τα νομικά θέματα που εγείρονται.

Με πληροφορίες από Ανακοίνωση Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,