Παράταση μέτρων, μετακίνηση Πάσχα και επαναπατρισμός φοιτητών ενώπιον του Υπουργικού Συμβουλίου

Η παράταση των μέτρων για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού μέχρι τα τέλη Απριλίου, ο πιθανός επαναπατρισμός φοιτητών αλλά και η πρόταση για μετακίνηση του εορτασμού του Πάσχα είναι κάποια από τα θέματα που θα αποφασιστούν κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η οποία θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη.

Όπως μεταδίδει το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, η Διυπουργική Επιτροπή προέβη σε αποτίμηση της υπάρχουσας κατάστασης και συζήτησε το ενδεχόμενο παράτασης των μέτρων μέχρι το τέλος Απριλίου, περίοδος που καλύπτει και τις γιορτές του Πάσχα. Εξετάζεται επίσης η ιδέα, υπό τη μορφή εισήγησης προς την Εκκλησία, ο εορτασμός του Πάσχα να γίνει σε νέα ημερομηνία, στα τέλη Μαΐου.

Άλλο ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί την Τετάρτη αφορά το ενδεχόμενο επαναπατρισμού φοιτητών από το εξωτερικό που δεν εμπίπτουν στις ευπαθείς ομάδες, κατά τρόπο που δεν θα θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια της δημόσιας υγείας και δεν θα αντιστρέφει τις προσπάθειες για περιορισμό της διασποράς του ιού. Το ζήτημα αυτό χρήζει επεξεργασίας ως προς τον τρόπο που μπορεί να υλοποιηθεί, ενώ αναμένεται να συζητηθούν θέματα όπως η συχνότητα με την οποία θα γίνει ο επαναπατρισμός, οι πτήσεις αλλά και πρακτικά ζητήματα για την εφαρμογή του μέτρου της καραντίνας.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email