Πρόεδρος Ανωτάτου: Mε μειωμένο προσωπικό συνεχίζεται η λειτουργία των δικαστηρίων – Εκδικάζονται μόνο οι επείγουσες υποθέσεις


Η εκδίκαση υποθέσεων από τα δικαστήρια, πλην ορισμένων εξαιρέσεων, έχει ανασταλεί προσωρινά μέχρι και τις 30 Απριλίου, δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου Μύρων Νικολάτος.

Ο κ. Νικολάτος ανέφερε μέχρι στιγμής δεν υπάρχει οποιαδήποτε διαφοροποίηση ως προς τα μέτρα που ανακοίνωσε το Ανώτατο στις 16 Μαρτίου αναφορικά με τη λειτουργία των δικαστηρίων. Ανέφερε ότι τα δικαστήρια λειτουργούν με μειωμένο προσωπικό και εκδικάζουν μόνο τις επείγουσες υποθέσεις, τηρώντας όλες τις οδηγίες και τα διατάγματα της Κυβέρνησης για την παρεμπόδιση της εξάπλωσης του ιού και για προστασία της δημόσιας υγείας.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι υποθέσεις που αναβάλλονται επαναπρογραμματίζονται σε νέες ημερομηνίες από τα πρωτοκολλητεία των δικαστηρίων και ενημερώνονται οι διάδικοι για τις νέες δικασίμους.

Ανέφερε, τέλος, ότι το Ανώτατο θα επεναξετάσει, αν χρειαστεί, τα μέτρα που εφαρμόζονται στα δικαστήρια ανάλογα και με τις εξελίξεις με την πανδημία.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε το Ανώτατο στις 16 Μαρτίου, «η δικαιοσύνη πρέπει και θα συνεχίσει να λειτουργεί ως μία από τις συντεταγμένες εξουσίες της Πολιτείας και ως σημαντικός πυλώνας κράτους δικαίου».

Σημειώνεται ότι ανάμεσα στις επείγουσες υποθέσεις που συνεχίζουν να εκδικάζονται είναι και οι υποθέσεις που αφορούν τον περί Λοιμοκαθάρσεως Νόμο και τα σχετικά Διατάγματα τα οποία έχουν εκδοθεί από τον Υπουργό Υγείας.

Πηγή: KYΠΕ

Print Friendly, PDF & Email