“Παραμένουμε προσηλωμένοι για μια βιώσιμη και λειτουργική λύση” – Διαβάστε το μήνυμα του Προέδου για την τουρκική εισβολή

“Παραμένουμε σταθερά προσηλωμένοι στην επίτευξη λύσης η οποία θα βρίσκεται σε απόλυτη συνάρτηση με το διεθνές δίκαιο τα Ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, με τις αρχές και αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μίας βιώσιμης και λειτουργικής λύσης που θα επανενώνει τη μοιρασμένη μας πατρίδα και θα την απαλλάσσει από την απαράδεκτη κρατούσα κατάσταση, μετεξελίσσοντάς την σε ένα φυσιολογικό κράτος, τις τύχες του οποίου θα διαχειρίζονται οι νόμιμοι κάτοικοι του νησιού, Ελληνοκύπριοι, Τουρκοκύπριοι, Μαρωνίτες, Αρμένιοι και Λατίνοι”, έγραψε ο Πρόεδρο  της Δημοκρατίας σε ανάρτησή του, με αφορμή τη μαύρη επέτειο της τουρκικής εισβολής.

Ο κ. Αναστασιάδης επισημαίνει ακόμη ότι 46 χρόνια μετά, παρακολουθούμε την εισβολή της Τουρκίας στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, την στρατιωτική εμπλοκή της στη Λιβύη και στη Συρία, τις απειλές της έναντι της Ελλάδας αλλά ακόμη και την απαράδεκτη πράξη μετατροπής της Αγίας Σοφίας σε τζαμί.

Δείτε την ανάρτηση:

46 χρόνια μετά το συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος της πατρίδας μας δεν σταματούμε να ανακαλούμε στη μνήμη μας το μαύρο…

Gepostet von Νίκος Αναστασιάδης (Nicos Anastasiades) am Montag, 20. Juli 2020
Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,