Ομιλία Γενικού Διευθυντή Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Λούη Παναγή στην τελετή παράδοσης/παραλαβής του Υπουργείου

Το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης αποχαιρετά σήμερα την απελθούσα Υπουργό κα Έμιλυ Γιολίτη και υποδέχεται τη νέα Υπουργό κα Στέφη Δράκου.

Με την κα Γιολίτη συνυπήρξαμε αρμονικά τον τελευταίο ένα χρόνο, στη διάρκεια του οποίου το Υπουργείο κλήθηκε να αντιμετωπίσει μεγάλες και πρωτοφανείς προκλήσεις.

Η εξ υπαρχής διαβούλευση και προώθηση των νομοσχεδίων στη Βουλή των Αντιπροσώπων για τη Μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, η προώθηση σημαντικών Νομοσχεδίων και πολιτικών για την καταπολέμηση της διαφθοράς, η ενίσχυση του νομικού πλαισίου για την προστασία των γυναικών αλλά και ευρύτερα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καθώς επίσης και η αποτελεσματική επιτήρηση των μέτρων κατά της πανδημίας, αποτελούν μερικά από τα πολλά δύσκολα θέματα που κλήθηκε να διαχειριστεί η Υπουργός.

Ένα άτομο με χαρακτηριστική οξυδέρκεια, με αστραπιαία αντίληψη και με δυνατότητα να συνθέτει απόψεις ώστε να αίρονται τα αδιέξοδα που πολλές φορές συναντήσαμε.

Επικοινωνιακή, ευχάριστη, πρόσχαρη, με ειλικρινή διάθεση να αφουγκραστεί τις απόψεις των υπηρεσιακών στελεχών και να ζυγίζει τα δεδομένα σε κάθε περίσταση.

Η συνεργασία μας ήταν άριστη σε όλους τους τομείς και η ξαφνική της αποχώρηση, μας αφήνει όλους με όμορφες αναμνήσεις.

Θέλω λοιπόν εκ μέρους όλων των συνεργατών αλλά και του προσωπικού του Υπουργείου να την ευχαριστήσω για τη συνεργασία μας και να της ευχηθώ κάθε καλό στη συνέχεια της πορείας της.

Παράλληλα, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω και τον Υπουργό Άμυνας για τη βοήθεια του προς το Υπουργείο στο μικρό αυτό χρονικό διάστημα της αναπλήρωσης.

Την ίδια στιγμή, θέλω να καλωσορίσω τη νέα Υπουργό και να της ευχηθώ κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Όπως ανέφερα, το Υπουργείο Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης έχει μεγάλες προκλήσεις να διαχειριστεί και είμαι σίγουρος ότι θα ανταποκριθείτε πλήρως σε αυτή την αποστολή.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι το προσωπικό του Υπουργείου και εγώ προσωπικά θα είμαστε δίπλα σας, αμέριστοι συμπαραστάτες των προσπαθειών σας για προώθηση όλων εκείνων των πολιτικών της Κυβέρνησης που θα ωφελήσουν το κοινωνικό σύνολο.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,