Ομιλία ΥΔΔΤ κας Στέφης Δράκου στην τελετή παράδοσης – παραλαβής στο Υπουργείο

Η πρόταση του Προέδρου της Δημοκρατίας να αναλάβω ένα τόσο καίριας σημασίας Υπουργείο είναι άκρως τιμητική και κουβαλά μαζί της μια τεράστια ευθύνη να ολοκληρώσουμε τις προτεραιότητες που τέθηκαν από την παρούσα κυβέρνηση.

Σε μια πρώτη ενημέρωση που έτυχα αυτές τις λίγες μέρες διαπίστωσα ότι, σε ότι αφορά τις προτεραιότητες, ήδη ένα μεγάλο μέρος του δρόμου έχει καλυφθεί από τους προκατόχους μου, τους οποίους θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω αναγνωρίζοντας το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Παράλληλα, διαπίστωσα ότι δίπλα μου στέκεται μια δυνατή ομάδα από συνεργάτες, εσάς όλους και αυτό μου δίνει δύναμη.

Στο σύντομο αυτό διάστημα που απομένει, θα εργαστούμε μαζί, με όλες μας τις δυνάμεις προσηλωμένοι στο στόχο μας.

Στο πλαίσιο της αρμοδιότητας μου έχω δύο μεγάλες προκλήσεις: τη βελτίωση του νομικού πλαισίου για την αντιμετώπιση της διαφθοράς και τη μεταρρύθμιση στη δικαιοσύνη.

Δύο θέματα που απασχολούν σοβαρά την κοινωνία, έναντι της οποίας αισθάνομαι την ευθύνη να εργαστώ για να τα ολοκληρώσω.

Τους επόμενους 20 μήνες θα επιδιώξω να συνεργαστώ στενά με τις πολιτικές δυνάμεις, τη νομοθετική και δικαστική εξουσία, και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Με συναίνεση, αλλά χωρίς καθυστέρηση.

Θεωρώ ότι συμφωνούμε στον τελικό στόχο. Οι όποιες διαφωνίες στην προσέγγιση ευελπιστώ ότι θα ξεπεραστούν με καλή θέληση.

Μαζί θα βρούμε το δρόμο που οδηγεί στο αποτέλεσμα και το επίτευγμα θα ανήκει σε όλους.

Μεταξύ άλλων θα προσδώσω σημασία και θα παρακολουθώ από κοντά τα θέματα της αναδιοργάνωσης και ορθής διάρθρωσης του αστυνομικού σώματος, τα θέματα ισότητας και της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Θα αφουγκραζόμαστε τις απαιτήσεις της κοινωνίας που αφορούν στις αρμοδιότητες μας και αποτελούν δική μας ευθύνη και θα ανταποκρινόμαστε άμεσα.

Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι αναλαμβάνω το Υπουργείο με πολλή όρεξη και ειλικρινή διάθεση για συνεργασία, και χαίρομαι που βρίσκω εδώ συνεργάτες και προσωπικό το οποίο θα είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια.

Πριν κλείσω, θέλω να εκφράσω ιδιαίτερες ευχαριστίες στο συνάδελφο Υπουργό Άμυνας κ. Χαράλαμπο Πετρίδη για τη στήριξη που έδωσε στο Υπουργείο το τελευταίο διάστημα αναπληρώνοντας την απερχόμενη Υπουργό Δικαιοσύνης κα Έμιλυ Γιολίτη, την οποία επίσης ευχαριστώ για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει κατά την παρουσία της στο Υπουργείο.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,