Ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συναντήθηκε με αντιπροσωπεία από την Επιτροπή Ναυτιλίας και Αεροπλοΐας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου

Πραγματοποιήθηκε χθες στο Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων συνάντηση μεταξύ του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων κ. Γιάννη Καρούσου, και αντιπροσωπείας από την Επιτροπή Ναυτιλίας και Αεροπλοΐας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, η οποία αποτελείτο από τον κ. Ξένιο Ξενόπουλο και την κα Αλεξάνδρα Πελαγία- Χριστοδούλου.

Στόχος της συνάντησης ήταν η ανταλλαγή απόψεων και εισηγήσεων με απώτερο σκοπό να καταστεί η Κύπρος Διεθνές Κέντρο Αεροπλοΐας. Παρουσιάζοντας το Σχέδιο Δράσης, η κυρία Χριστοδούλου και ο κ. Ξενόπουλος ανέφεραν ότι με την δημιουργία ενός Διεθνούς Κέντρου Αεροπλοΐας στην Κύπρο, θα δημιουργηθούν καινούριες θέσεις εργασίας και θα αναπτυχθεί περαιτέρω ο συγκεκριμένος τομέας στην Κύπρο.

Μεταξύ άλλων, η  Επιτροπή Ναυτιλίας και Αεροπλοΐας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου εισηγείται τη δημιουργία σχολών πιλότων με προσομοιωτές για τους επαγγελματίες πιλότους αεροσκαφών, τη δημιουργία στην Κύπρο κέντρου συντήρησης αεροσκαφών και τη δημιουργία χώρου στάθμευσης ιδιωτικών αεροπλάνων.  Επιπρόσθετα, ο κ. Ξενόπουλος και η κα Χριστοδούλου ανέφεραν ότι στο Σχέδιο Δράσης υπάρχει πρόνοια για τον εκσυγχρονισμό της νομοθεσίας της Κύπρου που αφορά τον τομέα της αεροπλοΐας, βάσει της οποίας θα παραχωρούνται φορολογικά κίνητρα για τις αεροπορικές εταιρείες οι οποίες έχουν νηολογημένα αεροσκάφη στην Κύπρο με απώτερο σκοπό να καταστεί το νησί διαμετακομιστικός κόμβος.

Ο κ. Καρούσος αφού ευχαρίστησε την Επιτροπή Ναυτιλίας και Αεροπλοΐας του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου για τις εισηγήσεις της, ανέφερε ότι τόσο η γεωγραφική θέση της Κύπρου όσο και το πολύ καλό επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρει μπορούν να καταστήσουν το νησί ως ένα πρότυπο Διεθνές Κέντρο Αεροπλοΐας.  Επιπρόσθετα ο κ. Υπουργός ανέφερε ότι προσβλέπει στην περαιτέρω συνεργασία με την  Επιτροπή Ναυτιλίας και Αεροπλοΐας καθότι οι κερδισμένοι από την επιτυχή υλοποίηση του συγκεκριμένου στόχου θα είναι η Κύπρος και οι Κύπριοι πολίτες.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,