«Ο Θεσμός της Βουλής των Αντιπροσώπων (1960-2020)» − Επιστημονικό Συνέδριο, 23-24 Νοεμβρίου 2020 🗓

Η Βουλή των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας και η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας επ’ ευκαιρία της συμπλήρωσης εξήντα ετών λειτουργίας της κυπριακής Βουλής των Αντιπροσώπων, συνδιοργανώνουν διήμερο επιστημονικό συνέδριο τις ημέρες Δευτέρα και Τρίτη, 23-24 Νοεμβρίου 2020.

Το μεγαλύτερο συνέδριο που έγινε ποτέ στην Κύπρο για τις κοινοβουλευτικές σπουδές, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και θα μεταδοθεί ζωντανά μέσω της Σελίδας της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας στο Facebook, του καναλιού της Νομικής Σχολής στο YouTube και τους ιστοτόπους των συν-διοργανωτών. Στην τελετή έναρξης συμμετέχουν ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κ. Αδάμος Αδάμου, ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Κώστας Τασούλας, ο τέως Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Προκόπης Παυλόπουλος και η πρώτη ελληνοκύπρια βουλεύτρια και συγγραφέας, κα Ρήνα Κατσελλή. Την έναρξη του συνεδρίου θα κηρύξει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Καθηγητής Φίλιππος Πουγιούτας.

Το συνέδριο έχει ως σκοπό να εξετάσει τις θεσμικές, κανονιστικές και νομικές διαστάσεις της Βουλής των Αντιπροσώπων, με τρόπο που να επιτρέψει την διεξαγωγή πρωτογενούς και πολυεπιστημονικής εργασίας και διαλόγου για τα θέματα αυτά. Μέσα από 12 θεματικά πάνελ που καλύπτουν ένα ευρύτατο φάσμα επιμέρους θεματικών, από την κοινοβουλευτική ιστορία και τα νομικά ζητήματα της λειτουργίας του κοινοβουλίου έως τη διεθνή δραστηριότητα της Βουλής των Αντιπροσώπων, τη σχέση της με την Ε.Ε. και τους θεσμούς της ή τις δι-επαφές της λειτουργίας της Βουλής με τα σύγχρονα επίδικα της αντιπροσωπευτικής δημοκρατίας, το συνέδριο προωθεί τη δημιουργική όσμωση θεωρίας και πράξης, φιλοξενώντας 55 ομιλητές, συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών, ερευνητών από την Κύπρο και το εξωτερικό και βουλευτών.

Για προεγγραφές και οδηγίες σχετικά με τη χορήγηση βεβαιώσεων παρακολούθησης, δείτε εδώ

Το συνέδριο έχει πιστοποιηθεί από τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο ως πρόγραμμα συνεχιζόμενης επαγγελματικής εκπαίδευσης των δικηγόρων.

Δείτε πιο κάτω το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου:

Print Friendly, PDF & Email
from to
Featured-Selected ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ
Ετικέτες: , ,