Ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων παρέλαβε υπόμνημα από αντιπροσωπεία του Τμήματος Γυναικών της ΣΕΚ με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων

Παραλαμβάνοντας σήμερα υπόμνημα ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δρ. Αδάμος Αδάμου, από αντιπροσωπεία του Τμήματος Γυναικών της ΣΕΚ, με στόχο την προώθηση της ισότητας των φύλων, έδωσε τη διαβεβαίωση ότι θα παρέμβει προσωπικά προβαίνοντας στις δέουσες ενέργειες προκειμένου οι σχετικές νομοθεσίες να προωθηθούν προς ψήφιση, άμεσα πριν το τέλος των εργασιών της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Ο Δρ Αδάμου στάθηκε στην αξία του σεβασμού της προσωπικότητας του κάθε ατόμου υπογραμμίζοντας ότι η γυναίκα δεν είναι β’ κατηγορίας πολίτης και είναι καιρός τα μεγάλα λόγια να γίνουν πράξεις.

Είναι πολύ σημαντικό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής, να κατοχυρωθεί η ισότητα των φύλων και να εξαλειφθεί η έμφυλη βία και οι διάφορες μορφές σεξουαλικής παρενόχλησης, εντός και εκτός του χώρου εργασίας. Αυτό θα γίνει, επεσήμανε, με την εναρμόνιση της νομοθεσίας με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την αυστηροποίηση της, ούτως ώστε οι ποινές σε τέτοιου είδους αδικήματα να είναι αποτρεπτικές. Ο Δρ Αδάμου επεσήμανε ακόμη την ανάγκη να μπουν χρονοδιαγράμματα στη διερεύνηση καταγγελιών σεξουαλικής παρενόχλησης, βίας και εργασιακού εκφοβισμού.

Κατά τη συνάντηση σημειώθηκε επίσης ότι σημαντικό εργαλείο στην πρόληψη και αντιμετώπιση συμπεριφορών που προσβάλλουν και πλήττουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αποτελεί η εφαρμογή στον εργασιακό χώρο του σχετικού Κώδικα που συνυπέγραψαν ΣΕΚ, ΠΕΟ και ΟΕΒ.

Για τον Κώδικα Πρόληψης και Αντιμετώπισης της Παρενόχλησης και Σεξουαλικής Παρενόχλησης στην Εργασία πατήστε εδώ.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,