Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας καλεί την Πολιτεία να λάβει μέτρα για τιμωρία των νυκτόβιων κουκουλοφόρων

Η Επιτροπή Δικηγορικού Συλλόγου Λευκωσίας με ανακοίνωση της, καλεί τον Γενικό Εισαγγελέα, την Υπουργό Δικαιοσύνης και τον Αρχηγό Αστυνομίας να λάβουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για να εξευρεθούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι νυκτόβιοι κουκουλοφόροι παραβάτες που εισέβαλαν παράνομα στους χώρους του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα.

Σημειώνει ότι οι πράξεις βίας και οι τραμπουκισμοί δεν έχουν θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία.

Καταδικάζουμε, αναφέρεται, τις παράνομες πράξεις που στράφηκαν κατά της ελευθερίας της έκφρασης  κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα στους οποίους μάλιστα προκάλεσαν σοβαρές ζημιές.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Λευκωσίας καλεί τους θεσμούς να αφουγκρασθούν τα μηνύματα που αποστέλλουν αυτές οι παράνομες ενέργειες βίας και τρόμου και να εντοπίσουν τα αίτια που προκαλούν αυτά τα φαινόμενα και να λάβουν όλα τα μέτρα για μη επανάληψη τους.

Ομοίως, συνεχίζει, θα πρέπει να εντοπισθούν και να καταγγελθούν όλοι όσοι υποθάλπουν την παραβίαση των διαταγμάτων του κράτους για προστασία από την πανδημία.

Τονίζει παράλληλα την έντονη διαφωνία του με ενέργειες που αντιστρατεύονται τα δικηγορικά θέσμια και προέρχονται από συναδέλφους που με κίνητρο την άγρα πελατών συνηγορούν στην δημιουργία τέτοιων φαινομένων και προειδοποιεί πως οποιαδήποτε τέτοια ενέργεια θα αντιμετωπισθεί με την ανάλογη καταγγελία τους στο αρμόδιο πειθαρχικό όργανο του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Πηγή : ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,