Νέα γραμμή βοήθειας για θύματα οικογενειακής βίας με αποστολή sms

Σε λειτουργία έχει τεθεί η νέα πρωτοποριακή υπηρεσία του ΣΠΑΒΟ,  η ΔΩΡΕΑΝ Γραμμή Βοήθειας SMS / 99 98 4042  για θύματα βίας στην οικογένεια, με τη χορηγία της CYTA και τη στήριξη των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας.

Σε ανακοίνωση του ΣΠΑΒΟ αναφέρεται ότι η υπηρεσία εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεχούς αναβάθμισης και ανάπτυξης των παρεχόμενων υπηρεσιών  του ΣΠΑΒΟ για πρόσβαση, ασφάλεια και προστασία των θυμάτων.

Η Γραμμή Βοήθειας SMS λειτουργεί,  24 ώρες την ημέρα, 7 ημέρες την εβδομάδα και στελεχώνεται από επαγγελματίες ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς όπου σε πραγματικό χρόνο ανταποκρίνονται άμεσα με sms παρέχοντας Στήριξη- Ενδυνάμωση – Συμβουλευτική – Πληροφόρηση και Δικτύωση.

Σύμφωνα με τον ΣΠΑΒΟ, η Γραμμή Βοήθειας SMS αποτελεί μία καινοτόμα και άκρως σημαντική υπηρεσία εφόσον δίδει τη  δυνατότητα για μεγαλύτερη άνεση και ασφάλεια στην αναζήτηση βοήθειας, αν είναι επικίνδυνο να μιλήσουν, τα θύματα εξακολουθούν να έχουν πρόσβαση για βοήθεια μέσα από τη γραπτή επικοινωνία. Επίσης, σημειώνεται, η πρόσβαση για βοήθεια μπορεί να γίνει όταν ένα επεισόδιο βίας βρίσκεται σε εξέλιξη, και  επομένως να αποτρέψει την κορύφωση της επικινδυνότητας, προσεγγίζει ακόμη περισσότερο νεαρά άτομα,  που υπάρχει σημαντική εξοικείωση  με  αυτή τη μορφή επικοινωνίας και παρέχει τη δυνατότητα επικοινωνίας και πρόσβασης σε πληθυσμιακές ομάδες που προηγουμένως δεν είχαν την ευχέρεια να ζητήσουν βοήθεια, όπως για πχ άτομα με προβλήματα ακοής.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: ,