Ναυτιλιακό Επιμελητήριο : Το αναθεωρημένο Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα ενισχύει σημαντικά την κυπριακή ναυτιλία

Το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο εκτιμά ότι η κυπριακή ναυτιλία ενισχύθηκε σημαντικά με την έγκριση του σχετικού νομοσχεδίου για το αναθεωρημένο Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα ομόφωνα από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, την Τετάρτη, 15 Απριλίου, 2020.

Σε ανακοίνωσή του το Επιμελητήριο αναφέρει ότι «το ανανεωμένο Κυπριακό Ναυτιλιακό Φορολογικό Σύστημα, καλύπτει πλήρως και με την πιο σύγχρονη μορφή τους, τις τρεις βασικές ναυτιλιακές δραστηριότητες που προσφέρονται σήμερα στην Παγκόσμια Ναυτιλία».

Οι δραστηριότητες αυτές είναι «η πλοιοκτησία, η πλοιοδιαχείριση και η ναύλωση πλοίων, διατηρώντας την Κύπρο ως ένα από τα σημαντικότερα ναυτιλιακά κέντρα στην Ευρωπαϊκή και Διεθνή Ναυτιλία».

Η έγκριση αυτή, όπως αναφέρει το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, «ιδιαίτερα εν μέσω της κρίσης από την παγκόσμια πανδημία Covid-19, αναγνωρίζει την ουσιαστική συνεισφορά της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας στην κυπριακή οικονομία αλλά επίσης επισφραγίζει τη βιωσιμότητα του Κυπριακού Νηολογίου και της Κυπριακής Ναυτιλιακής Βιομηχανίας, διασφαλίζοντας την εξέχουσα θέση της στην παγκόσμια ναυτιλία».

Προσθέτει ότι «καθώς η κυπριακή ναυτιλία θεωρείται ένας από τους σημαντικούς πυλώνες για την οικονομία, χρειάζεται επίσης την απαραίτητη υποστήριξη σε οικονομικό και λειτουργικό επίπεδο, προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι επιπτώσεις από την κρίση της πανδημίας άμεσα και παραμείνει σε κίνηση το εμπόριο και οι θαλάσσιες μεταφορές».

Με την ευκαιρία, «το Κυπριακό Ναυτιλιακό Επιμελητήριο, εκφράζει τις ειλικρινείς ευχαριστίες της Ναυτιλιακής Βιομηχανίας προς τη Ναυτιλιακή Διοίκηση και σε όλες τις κυβερνητικές/κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες εργάστηκαν ευσυνείδητα προς την επίτευξη αυτής της σημαντικής επιτυχίας της κυπριακής ναυτιλίας».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,