Να άρει άμεσα την αναστολή λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης καλεί την ΕΠΟ, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών

Η συντριπτική πλειοψηφία των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών έχει οδηγηθεί σε οικονομική και επαγγελματική εξαθλίωση. Πάνω από εκατό αθλητές που αγωνίζονται στην κατηγορία Super League 1 και πάνω από  350 στις κατηγορίες Super League 2 και Football League, υφίστανται συστηματικά κατάφωρη παραβίαση των όρων των συμβολαίων τους, καθώς δεν τους έχουν καταβληθεί από τις Π.Α.Ε. δεδουλευμένες αποδοχές τους από το έτος 2019 έως σήμερα.

Σε ανακοίνωση του, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών (ΠΣΑΠ) αναφέρει ότι  υπεύθυνα και ομόφωνα, προέβη σε μια σειρά από ενέργειες με στόχο την περιφρούρηση της νομιμότητας, την επαναλειτουργία της αθλητικής δικαιοσύνης και τη διαφύλαξη των θεμελιωδών εργασιακών δικαιωμάτων των μελών μας.

«Δυστυχώς, η Ε.Π.Ο. επέλεξε να κωφεύσει στα δίκαια αιτήματά μας, απαξιώνοντας τις νόμιμες και εμπεριστατωμένες θέσεις και προτάσεις μας, στάση που αναμφισβήτητα δεν συνάδει με τον θεσμικό της ρόλο. Η αναλγησία που επέδειξε η Ομοσπονδία στο κρίσιμο ζήτημα της επαγγελματικής επιβίωσης των μελών μας και η μονομερής προστασία των οικονομικών συμφερόντων των Π.Α.Ε. έχει προκαλέσει τεράστια δυσαρέσκεια στο σύνολο των Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών», προσθέτει.

Ο ΠΣΑΠ , ενόψει της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο., καλεί, για άλλη μια φορά, την Ομοσπονδία να ανακαλέσει την από 09.04.2020 απόφασή της και να άρει άμεσα την αναστολή λειτουργίας της αθλητικής δικαιοσύνης, ώστε να εκδικαστούν οι εκκρεμείς υποθέσεις των μελών του Συνδέσμου μέσω τηλεοπτικής συνεδρίασης.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,