Κυκλοφόρησε σε ελεύθερη πρόσβαση η τρίτη έκδοση του “An Introduction to the Bibliography of Cypriot Law” του Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Hippasus το σύγγραμμα An Introduction to the Bibliography of Cypriot Law” του Κοσμήτορα Νομικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και δικηγόρου Αχιλλέα Κ. Αιμιλιανίδη. Το βιβλίο, με απόφαση του συγγραφέα, είναι διαθέσιμο σε ελεύθερη πρόσβαση στον πιο πάνω σύνδεσμο από την ιστοσελίδα του εκδοτικού οίκου με στόχο την διευκόλυνση της βιβλιογραφικής έρευνας από δικηγόρους, ερευνητές, φοιτητές και κάθε ασχολούμενο με το κυπριακό δίκαιο.

Η νέα έκδοση είναι επικαιροποιημένη μέχρι τον Φεβρουάριο του 2020 και παρέχει τόσο μια αφετηρία, όσο και μια αξιολόγηση της υπάρχουσας βιβλιογραφίας, παρουσιάζοντας τις υφιστάμενες πηγές και βιβλιογραφικές παραπομπές του κυπριακού δικαίου με ένα οργανωμένο τρόπο που να μπορεί να διευκολύνει την περαιτέρω έρευνα επί του κυπριακού δικαίου. Η πρώτη απόπειρα ταξινόμησης της βιβλιογραφίας του κυπριακού δικαίου είχε δημοσιευθεί το 1974, λίγο πριν την τουρκική εισβολή, από τον αείμνηστο Κωνσταντίνο Α. Αιμιλιανίδη, ενώ ο Αχιλλεύς Κ. Αιμιλιανίδης δημοσίευσε τη δική του βιβλιογραφία το 2005 και στη συνέχεια τη βάση δεδομένων ανοικτής πρόσβασης Ψηφιακή βιβλιογραφία του κυπριακού δικαίου.

Η πρώτη έκδοση της εισαγωγής στην κυπριακή βιβλιογραφία δημοσιεύθηκε στην ελληνική γλώσσα τον Νοέμβριο του 2013 και η δεύτερη το Νοέμβριο του 2017 τόσο στην ελληνική, όσο και στην αγγλική γλώσσα. Η τρίτη έκδοση δημοσιεύεται στην αγγλική γλώσσα και είναι ελεύθερα διαθέσιμη στο κοινό ως ηλεκτρονικό βιβλίο. Όπως και οι προηγούμενες εκδόσεις, η τρίτη έκδοση περιλαμβάνει πίνακα με σύντομα βιογραφικά στοιχεία των συγγραφέων που αναφέρονται.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,