Η Βουλή θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαχρονική προσπάθεια στήριξης των καρδιοπαθών, λέει ο Ζ. Κουλίας

Η Βουλή των Αντιπροσώπων διαβεβαιώνει ότι θα συνεχίσει να συμβάλλει στη διαχρονική προσπάθεια στήριξης των καρδιοπαθών, ενισχύοντας περαιτέρω τη σχετική νομοθεσία στο πλαίσιο πάντοτε του ευρωπαϊκού κεκτημένου, δήλωσε την Πέμπτη ο Προεδρεύων της Βουλής, Ζαχαρίας Κουλίας,  σε αναφορά στην Ολομέλεια με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Συγγενών Καρδιοπαθειών.

Ανέφερε ότι ανάμεσα στις προγραμματισμένες αυτή την εβδομάδα δράσεις είναι και η φωταγώγηση με κόκκινο χρώμα τη Δευτέρα, 14 Φεβρουαρίου, του κτιρίου της Βουλής.  “Με αυτό τον συμβολικό τρόπο το κοινοβούλιο εκφράζει τη συμπαράστασή του σε όλους τους ασθενείς με καρδιοπάθειες και τις οικογένειές τους”, είπε.

Ο κ. Κουλίας είπε ακόμη ότι ο Σύνδεσμος Γονέων και Φίλων Καρδιοπαθών Παιδιών πραγματοποιεί κατά την τρέχουσα εβδομάδα ποικίλες δράσεις παγκύπρια, με στόχο την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και κατ’ επέκταση τη στήριξη των ατόμων που αντιμετωπίζουν κάποιας μορφής συγγενή καρδιοπάθεια.

Πρόσθεσε ότι σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, περίπου εννέα στα χίλια παιδιά παγκοσμίως γεννιούνται με καρδιακή πάθηση με τα αίτια να παραμένουν άγνωστα για το 80% των περιστατικών.

“Παρ’ όλα αυτά, οι συγγενείς καρδιοπάθειες σε όλο το ηλικιακό φάσμα δύναται να διαγνωστούν και να αντιμετωπιστούν στην πλειονότητά τους από εξειδικευμένο προσωπικό με την εφαρμογή ειδικών υπερηχογραφικών τεχνικών και επεμβατικών μεθόδων.  Η μεγάλη πρόοδος των απεικονιστικών εξετάσεων λόγω της τεχνολογικής εξέλιξης διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ποιότητα ζωής των ασθενών με συγγενή καρδιοπάθεια”, είπε ο κ. Κουλίας.

Τον ερχόμενο Απρίλιο πραγματοποιείται στο Ρότερνταμ η Ετήσια Συνάντηση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωπαϊκής Καρδιολογικής Εταιρείας για τις Συγγενείς Καρδιοπάθειες Ενηλίκων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,