Ε.Γιολίτη: Η Μεταρρύθμιση αποτελεί μονόδρομο

Tα υφιστάμενα νομοσχέδια που αφορούν τη δικαστηριακή μεταρρύθμιση πρέπει να αναδιαμορφωθούν και να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως κ. Έμιλυ Γιολίτη, σε γραπτή δήλωση που εξέδωσε το περασμένο Σάββατο και στην οποία σχολιάζει τα νομοσχέδια της δικαστηριακής μεταρρύθμισης που αναβλήθηκαν αναφέρει ότι το Υπουργείο της είναι σε συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για την έναρξη νέου εντατικότερου κύκλου διαβουλεύσεων, ώστε να εξευρεθούν εκείνες οι συναινέσεις, για να αναδιαμορφωθούν τα υφιστάμενα νομοσχέδια και να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου.

«Δυστυχώς, στο σημαντικότερο μέρος της Μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης, που αφορά την αναδιάρθρωση των ανώτατων βαθμίδων της Δικαιοσύνης και παρά το γεγονός ότι είχαν ολοκληρωθεί οι διαβουλεύσεις και η εξέταση των νομοσχεδίων, δεν κατέστη δυνατό να ψηφιστούν. Χθες, ψηφίστηκε ένα μέρος της Μεταρρύθμισης που αφορά στη δημιουργία Σχολής Δικαστών για τη διαρκή επιμόρφωση της Δικαστικής Υπηρεσίας, καθώς και οι αναγκαίες τροποποιήσεις για ανακατανομή της αστικής δικαιοδοσίας μεταξύ των βαθμίδων Επαρχιακών Δικαστών», αναφέρει συγκεκριμένα. 

«Η Μεταρρύθμιση αποτελεί μονόδρομο εάν θέλουμε να δώσουμε στον Πολίτη ταχύτερη και ποιοτικότερη απονομή της Δικαιοσύνης. Είμαστε ήδη σε συνεννόηση με την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Νομικών για την έναρξη νέου εντατικότερου κύκλου διαβουλεύσεων ώστε να εξευρεθούν εκείνες οι συναινέσεις, για να αναδιαμορφωθούν τα υφιστάμενα νομοσχέδια και να ψηφιστούν μέχρι το τέλος του φθινοπώρου»
καταλήγει η Υπουργός.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,