Η Υπουργός Δικαιοσύνης διαβεβαιώνει την πρόθεσή της για άμεση προώθηση της μεταρρύθμισης για τη δικαιοσύνη στην έντονη ανάγκη που εξέφρασε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας

Η έντονη ανάγκη του επιχειρηματικού κόσμου για άμεση και ταχεία απόδοση της δικαιοσύνης απασχόλησε σήμερα μεταξύ άλλων, τη συνάντηση της Υπουργού Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως με τον Πρόεδρο κ. Μιχάλη Μουσιούττα και μέλη του Δ.Σ. του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Λευκωσίας (ΕΒΕΛ).

Η Υπουργός διαβεβαίωσε τους εκπροσώπους του ΕΒΕΛ για τις αδιάκοπες και δραστικές προσπάθειες της, με στόχο να προχωρήσει άμεσα η οριστική μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης καθώς και τα νομοσχέδια που αφορούν στη καταπολέμηση της διαφθοράς. Για την Υπουργό αποτελεί βασική προτεραιότητα και μέσα από τις συναντήσεις που γίνονται με τους εμπλεκόμενους φορείς διαφαίνεται ξεκάθαρα η ανάγκη που υπάρχει, ευρύτερα στην κοινωνία, για ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης.

Ταυτόχρονα, με τη δημιουργία εξειδικευμένων δικαστηρίων όπως αυτό του Εμπορικού Δικαστηρίου και Ναυτοδικείου, επιδιώκεται η άμεση μείωση του χρόνου εκδίκασης των υποθέσεων και η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της χώρας μας ως κέντρο παροχής υπηρεσιών υψηλής ποιότητας και προσέλκυσης ξένων επενδύσεων.

Τέλος, η Υπουργός ευχαρίστησε την ηγεσία του ΕΒΕΛ για τη συνεργασία και την εποικοδομητική συζήτηση. Με τη σειρά του ο κ. Μουσιούττας εξέφρασε την ικανοποίηση και την πλήρη στήριξη του ΕΒΕΛ, στις ενέργειες της Υπουργού για επίτευξη της μεταρρύθμισης.

Πηγή: Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,