Την ψήφιση του νόμου για τις κρατικές εγγυήσεις χαιρετίζει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ

Την ψήφιση του νόμου για τις κρατικές εγγυήσεις χαιρετίζει με ικανοποίηση ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Συνδέσμου, μέσω του νόμου θα παραχωρηθούν δάνεια προς επιχειρήσεις και αυτοτελώς εργαζόμενους καθώς η Βουλή ενέκρινε τις αλλαγές που ζητήθηκαν από τα θεσμικά όργανα της Ευρώπης.

Ο Σύνδεσμος αναφέρει πως μέχρι στιγμής, δεν έχει εξασφαλιστεί παράταση για την εφαρμογή των εγγυήσεων, όμως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα εξασφαλισθεί παράταση μέχρι τέλος του Μάρτη του 2022.

Από στοιχεία της ΚΤΚ , οι Τράπεζες έχουν την δυνατότητα να παραχωρήσουν δάνεια αφού διαθέτουν ρευστότητα ύψους 20,49 δις ευρώ.

Σημειώνεται επίσης ότι εκφράζονται βάσιμοι φόβοι ότι ο αριθμός εκείνων που θα επωφεληθούν θα είναι περιορισμένος, κυρίως γιατί οι Τράπεζες παραχωρούν δάνεια με αυστηρούς όρους αλλά και ψηλά επιτόκια για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ δείχνουν προτίμηση στις μεγάλες επιχειρήσεις.

«Το φαινόμενο αυτό θεωρούμε ότι είναι επιβλαβές για την οικονομία. Εκείνο που χρειάζεται η οικονομία είναι ενίσχυση, που θα επέλθει μέσω της παραχώρησης ρευστότητας σε όσο το δυνατό περισσότερες βιώσιμες επιχειρήσεις», καταλήγει ο ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,