Ηγέτες G7: Δέσμευση για αντιμετώπιση των υγειονομικών και οικονομικών κινδύνων της πανδημίας

Οι ηγέτες των κρατών της Ομάδας των Επτά (G7) δεσμεύτηκαν να κάνουν ό,τι είναι αναγκαίο για να καταπολεμήσουν την πανδημία του κορωνοϊού και να συνεργαστούν πιο στενά για την προστασία της δημόσιας υγείας, των θέσεων εργασίας και της ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχαν τη Δευτέρα 16 Μαρτίου, τόνισαν πως οι Υπουργοί των Οικονομικών θα συντονίζουν κάθε εβδομάδα την εφαρμογή των μέτρων και την ανάπτυξη περαιτέρω ενεργειών. Κάλεσαν το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, την Παγκόσμια Τράπεζα και άλλους διεθνείς οργανισμούς να στηρίξουν τις χώρες σε όλον τον κόσμο για να αντιμετωπίσουν την κρίση.

Σε κοινό τους ανακοινωθέν υποσχέθηκαν να αντιμετωπίσουν τους υγειονομικούς και οικονομικούς κινδύνους της πανδημίας του Covid-19 και να θέσουν τα θεμέλια για μια ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης και ευημερίας.

“Αποφασίσαμε συντονισμένα μέτρα και να κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο, χρησιμοποιώντας όλα τα πολιτικά εργαλεία, για να επιτύχουμε ισχυρή ανάπτυξη στις οικονομίες της G7 και σε μέτρα διασφάλισης ενάντια σε κινδύνους δυσμενέστερων εξελίξεων. Για αυτό τον στόχο, κινητοποιούμε το σύνολο των μηχανισμών, όπως νομισματικά και δημοσιονομικά μέτρα, καθώς και στοχευμένες δράσεις, για να στηρίξουμε άμεσα και όσο χρειάζεται τους εργαζόμενους, τις επιχειρήσεις και τους τομείς που έχουν πληγεί περισσότερο. Αυτό είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για τις οικογένειες εργαζομένων. Θα αντιμετωπίσουμε αναταραχές στις διεθνείς αλυσίδες εφοδιασμού και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για να διευκολύνουμε το διεθνές εμπόριο”, αναφέρουν σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Με πληροφορίες από ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email