Στο συνέδριο θα αναλυθούν μεταξύ άλλων, η άσκηση δικαιοδοσίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι νομικές και οικονομικές διαστάσεις του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης.
Το Υπουργείο Άμυνας ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο των προσπαθειών αναβάθμισης της επιμόρφωσης των Αξιωματικών της Εθνικής Φρουράς και παροχής εξειδικευμένης επιστημονικής γνώσης για ειδικές πτυχές που άπτονται της άμυνας και της ασφάλειας της Κυπριακής Δημοκρατίας, η Ακαδημία Ασφάλειας και Άμυνας του Υπουργείου Άμυνας και το Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάγκινκχαμ (University of Buckingham) του Ηνωμένου Βασιλείου διοργανώνουν το Επιστημονικό Συνέδριο «Άμυνα και ασφάλεια μικρών κρατών: η περίπτωση της Κύπρου».
Στο συνέδριο θα αναλυθεί η δυνατότητα υιοθέτησης υψηλής στρατηγικής από μικρά κράτη, η τουρκική στρατηγική έναντι του κυπριακού ενεργειακού προγράμματος, η αξιοποίηση ασύμμετρων τακτικών στον αμυντικό αγώνα της Εθνικής Φρουράς, η άσκηση δικαιοδοσίας στις θαλάσσιες ζώνες της Κυπριακής Δημοκρατίας και οι νομικές και οικονομικές διαστάσεις του Ταμείου Αμυντικής Θωράκισης.
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο της ΑΤΗΚ (Κεντρικά Γραφεία) στην Οδό Τηλεπικοινωνιών στη Δασούπολη, την Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 9:00 και θα το παρακολουθήσουν Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί από το Υπουργείο Άμυνας και την Εθνική Φρουρά, λειτουργοί από τη Δημόσια Υπηρεσία, μέλη του Διπλωματικού Σώματος και προσωπικό του ιδιωτικού τομέα.
Ομιλητές στο συνέδριο θα είναι ο Δρ. Βασίλης Κάππης, Αναπληρωτής Διευθυντής και Λέκτορας στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάγκινκχαμ, ο Δρ. Μιχάλης Κοντός, Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών και Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, ο Δρ. Πέτρος Σαββίδης, Επίτιμος Ερευνητής στο Κέντρο Μελετών Ασφάλειας και Πληροφοριών του Πανεπιστημίου του Μπάγκινκχαμ, ο Δρ. Νικόλας Ιωαννίδης, Διδάκτωρ Δημόσιου Διεθνούς Δικαίου και ο κ. Μάριος Πούλλαδος, Δημοσιογράφος και απόφοιτος Διεθνών Σχέσεων.
Ανακοίνωση Τύπου Υπουργείου Άμυνας