Ε. Γιολίτη: Ως θεματοφύλακας της Δικαιοσύνης θα επιδιώκω πάντα να συζητώ με όλα τα κόμματα – Eπαφές Υπουργού με Συμμαχία Πολιτών (vid)

Συνάντηση με αφορμή τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, είχαν το πρωί της Πέμπτης ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας και η Υπουργός Δικαιοσύνης, Έμιλυ Γιολίτη.

Σε δηλώσεις του με το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργος Λιλλήκας, είπε ότι  συζητήθηκαν οι μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει η Υπουργός ενώπιον της.«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση και διαβεβαίωσα την Υπουργό ότι σε όλα αυτά τα μεγάλα θέματα, όπως η μεταρρύθμιση των δικαστηρίων,  η αναδιάρθρωση του αστυνομικού σώματος, θα μας βρει συμπαραστάτες στο έργο της. Είμαστε μεν αντιπολίτευση, ωστόσο όπως έχουμε αποδείξει ότι είμαστε εποικοδομητική αντιπολίτευση. Δεν αρκούμαστε στην κριτική εκεί που διαφωνούμε, έχουμε την παράδοση να καταθέτουμε προτάσεις και να δίνουμε θετικές απόψεις εκεί που καλούμαστε να συμβάλουμε  για να πετύχει μία Κυβέρνηση το έργο της. Είμαστε στη διάθεση της κυρία Υπουργού, όπου κρίνει ότι εμείς μπορούμε να συμβάλουμε με προτάσεις, εμείς θα το πράξουμε. Εκείνο που κατά την άποψή μας επείγει είναι η αποτελεσματικότητα του αστυνομικού σώματος. Από την πρώτη μέρα του διορισμού των νέων Υπουργών, εμείς ευχηθήκαμε καλή επιτυχία και το εννοούμε. Έχω πει πάρα πολλές φορές ότι είναι άδικο να κρίνονται πρόσωπα πριν αποδείξουν τι μπορούν να επιτελέσουν. Δεν πρέπει να προδικάζεται κάποιος πριν του δοθεί η δυνατότητα και η ευκαιρία ν’ αποδείξει τι μπορεί να προσφέρει», είπε ο κ. Λιλλήκας.

Σε δηλώσεις της η Υπουργός Δικαιοσύνης, κα Έμιλυ Γιολίτη, ευχαρίστησε το κ. Λιλλήκα για την εποικοδομητική συνεργασία και τόνισε ότι η επιδίωξη της ως θεματοφύλακας του υπέρτατου αγαθού της Δικαιοσύνης είναι να βρίσκει τις μεγαλύτερες δυνατές συναινέσεις γι’ αυτό και θα επιδιώκει να συζητά με όλα τα κόμματα και να προχωρά στις λύσεις που θεωρεί ότι θα εξυπηρετήσουν τη Δικαιοσύνη στον τόπο μας.

Δείτε το βίντεο:

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , ,