Δηλώσεις Υπουργού Δικαιοσύνης μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ και για τις αυξήσεις στις ποινές

«Ως Υπουργός, γυναίκα και μάνα θέλω να πω ότι αποτελεί προτεραιότητα για εμάς η συμφιλίωση της επιχειρηματικότητας και της εργασίας, με την μητρότητα. Όλα όσα έχουν σχέση με την ίση μεταχείριση των γυναικών και την ελεύθερη πρόσβαση τους στον χώρο εργασίας, είναι θέματα τα οποία θέτει ως προτεραιότητα το Υπουργείο Δικαιοσύνης», δήλωσε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης κα Έμιλυ Γιολίτη μετά από συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΣΕΚ, στα γραφεία της συντεχνίας.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους η Υπουργός Δικαιοσύνης είπε ότι «για εμένα είναι πολύ σημαντικό να μπορούμε μαζί οι γυναίκες να προάγουμε τα δικαιώματα των γυναικών και την ισότητα», προσθέτοντας ότι είναι ένα θέμα το οποίο αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης. Η ΣΕΚ, σημείωσε, συμμετέχει στο Συμβούλιο του Εθνικού Μηχανισμού για τα δικαιώματα της γυναίκας και συν-διαμορφώνει πολλά νομοθετήματα και δράσεις που αφορούν και προάγουν την ισότητα.

Η Υπουργός Δικαιοσύνης ανέφερε ότι στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία της ΣΕΚ «συζητήσαμε σημαντικά θέματα, όπως είναι η συμφιλίωση της μητρότητας με την εργασία και δράσεις που μπορεί να προάγουν την γυναικεία επιχειρηματικότητα. Πολλές από αυτές τις δράσεις είναι συναρμοδιότητα των Υπουργείων Δικαιοσύνης και Εργασίας, όμως, όπως τόνισα και στην συνάντηση, είναι πολύ σημαντικό όσον αφορά την απονομή της Δικαιοσύνης στην Κύπρο να υπάρχει παντού ισότητα. Επιπρόσθετα, σε θέματα όπου υπάρχουν συναρμοδιότητες, να προωθούνται τα ζητήματα με εύκολο και γρήγορο τρόπο, ούτως ώστε να μπορούν οι γυναίκες να μπορούν να βρουν το δίκαιο τους».

Σε ερώτηση των δημοσιογράφων για την έναρξη, χθες, των νέων αυστηρότερων ποινών για τις τροχαίες παραβάσεις η κα Γιολίτη είπε ότι είναι ένα πλαίσιο ποινών που δυστυχώς επιβαλλόταν και πρόσθεσε πως «οι ποινές δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά είναι σημαντικός αποτρεπτικός παράγοντας και δρουν ανασταλτικά στους οδηγούς, ώστε να σκεφτούν δύο και τρεις φορές αν θα σταθμεύσουν παράνομα, αν θα οδηγήσουν πέραν του ορίου ταχύτητας, αν θα πιούν πριν οδηγήσουν. Εμείς επιθυμούμε να προάγουμε την καλλιέργεια της οδικής συνείδησης από νεαρή ηλικία και δυστυχώς οι ποινές είναι μέρος της όλης προσπάθειας αν και όχι αυτοσκοπός».

Η Υπουργός Δικαιοσύνης εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι αυστηρότερες ποινές θα φέρουν αλλαγή και πιο ασφαλή οδήγηση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα των αυξήσεων των ποινών θα μπορούν να μελετηθούν σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα και όχι μία μέρα μετά την εφαρμογή τους.

Πηγή : Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,