Διεθνής Ημέρα Ανθρώπινου Δυναμικού: Διαβάστε το μήνυμα της Υπουργού Εργασίας

Στις 20 Μαΐου, τιμάται διεθνώς το επάγγελμα του στελέχους ανθρώπινου δυναμικού και η σημαντική συνεισφορά του προς το ανθρώπινο δυναμικό και τις επιχειρήσεις.  Ιδιαίτερα τη φετινή χρονιά, η ημέρα αυτή συμπίπτει με την περίοδο προσαρμογής στα νέα δεδομένα που έχει επιφέρει η κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού και τις πολλές προκλήσεις για το ανθρώπινο δυναμικό. Κεντρικό θέμα για το 2020 είναι το «Συνδέοντας τους Ανθρώπους και τις Επιχειρήσεις».

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΥΕΠΚΑ) ως ο καθ’ ύλην αρμόδιος βραχίονας του Κράτους για τα θέματα της εργασίας και της κοινωνικής πρόνοιας, συνεργάζεται στενά με τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού στο πλαίσιο της εφαρμογής των νόμων του Κράτους και των πολιτικών της κυβέρνησης.

Αναγνωρίζουμε τη σημαντική συνεισφορά των επαγγελματιών ανθρώπινου δυναμικού οι οποίοι:

  • συμβάλλουν στη συμμόρφωση των επιχειρήσεων και των εργαζομένων με τη νομοθεσία
  • συντελούν στην επιτυχία των επιχειρήσεων, προσελκύοντας και αναπτύσσοντας τους εργαζομένους
  • στηρίζουν τους εργαζομένους για να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκύπτουν
  • ενδυναμώνουν το ανθρώπινο κεφάλαιο, το κύριο στοιχείο των σύγχρονων επιχειρήσεων, ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης όπως αυτή που αντιμετωπίζουμε σήμερα παγκοσμίως, της πανδημίας του κορωνοϊού
  • υποστηρίζουν νέους ρόλους και τρόπους εργασίας με επίκεντρο τον άνθρωπο και την αύξηση της παραγωγικότητας
  • συμβάλλουν στην προσωπική ανάπτυξη και ευημερία των ανθρώπων.

Με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Ανθρώπινου Δυναμικού, το ΥΕΠΚΑ εκφράζει ευχαριστίες προς όλα τα στελέχη ανθρώπινου δυναμικού που συνεργάζονται και συμπορεύονται μαζί του για τη συνεχή πρόοδο του εργατικού δυναμικού και των επιχειρήσεων του τόπου.

Print Friendly, PDF & Email