Διαβουλεύσεις Υπουργείου Παιδείας με εκπαιδευτικές οργανώσεις για επιστροφή στα σχολεία

Σύσκεψη με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις ΠΟΕΔ, ΟΛΤΕΚ, ΟΕΛΜΕΚ, και στην παρουσία του Υπουργού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομου Προδρόμου, πραγματοποιήθηκε, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.

Υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική της Κυβέρνησης για τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και βέβαια προσαρμοσμένη στρατηγική για την εκπαίδευση, είπε ο Υπουργός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομος Προδρόμου, μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη για τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, σε σχέση με τη σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και των θεμάτων που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου του.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση τώρα να αξιοποιήσουμε τις τεράστιες προσπάθειες που κάναμε και τους περιορισμούς, επειδή έπρεπε ακολουθήσαμε τόσο καιρό και την πειθαρχία που επιβάλαμε στον εαυτό μας, βλέποντας τώρα ξανά τα σχολεία μας σταδιακά να αποκτούν και πάλι ζωή. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενεργοποιήσουμε σιγά-σιγά τα σχολεία. Υπάρχει συγκροτημένη στρατηγική της Κυβέρνησης για την σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων και βέβαια προσαρμοσμένη στρατηγική για την εκπαίδευση. Θα προχωρήσουμε σταδιακά, λίγο -λίγο, με σύνεση και προσοχή, αλλά κάνοντας και τα αποφασιστικά εκείνα βήματα που χρειάζονται για να φροντίσουμε την εκπαίδευση των μαθητών και μαθητριών, των φοιτητών και των φοιτητριών, των παιδιών μας», πρόσθεσε. Ο κ. Προδρόμου είπε πως θα παρακολουθούν πάντα στη διαδρομή τα ευρύτερα υγειονομικά δεδομένα.

«Θα λειτουργήσουμε λοιπόν τα σχολεία για να ακούσουμε ξανά τις φωνές των παιδιών που θα συναντήσουν τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες τους, αλλά και να δούμε τους εκπαιδευτικούς να μπορούν και πάλι να κάνουν την εργασία τους, προσφέροντας γνώση, μάθηση και την παιδαγωγική κατάρτιση σε όλα τα παιδιά. Στοχεύουμε να φτάσουμε τους στόχους επάρκειας και επιτυχίας στον στίβο της γνώσεως και στο πεδίο της καλλιέργειας και της μόρφωσης και να αναπληρώσουμε στο βαθμό που είναι δυνατόν, τις παράπλευρες απώλειες που είχαμε μέχρι στιγμής στο τομέα της εκπαίδευσης», σημείωσε. Ανέφερε, επίσης, ότι η εκπαιδευτική προτεραιότητα είναι εκ των πραγμάτων τα Λύκεια και οι Τεχνικές Σχολές και περισσότερο οι μαθητές και οι μαθήτριες της Γ΄ Λυκείου και του 3ου έτους των Σχολών Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, «δηλαδή στόχος μας είναι η ομαλή συμπλήρωση της σχολικής διαδρομής των τελειόφοιτων και οι Παγκύπριες Εξετάσεις». «Επίσης, στόχος είναι κατ΄ αναλογία οι μαθητές και οι μαθήτριες της τελικής τάξης των υπόλοιπων σχολείων, των ιδιωτικών σχολών μέσης εκπαίδευσης. Σκοπός είναι το απολυτήριο που θα πάρει η γενιά των τελειόφοιτων 2019-2020 να είναι απολύτως αξιόπιστο, γιατί αυτό το απολυτήριο δεν χρειάζεται μόνο για την διεκδίκηση θέσης στα πανεπιστήμια, αλλά θα συνοδεύει για μια ολόκληρη ζωή», πρόσθεσε.

Διαβουλεύσεις για να καθοριστούν οι λεπτομέρειες της επιστροφής των παιδιών στα σχολεία, θα προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ,  ο Προέδρος της ΠΟΕΔ Φίλιος Φυλακτού είπε ότι η σημερινή σύσκεψη με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν πράγματι πολύ χρήσιμη και πολύ εποικοδομητική.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,