Δείτε τους όρους κοινωνικής αποστασιοποίησης εντός των Δικαστηρίων

Σύμφωνα με τον Οδηγό Δικαστικής Υπηρεσίας θα πρέπει να υπάρχει κοινωνική αποστασιοποίησης από ΟΛΟΥΣ εντός των κτιρίων του Δικαστηρίου :

1. Σε κάθε αίθουσα να υπάρχει τουλάχιστον απόσταση τουλάχιστον 1-2 μέτρων. Η απόσταση αυτή θα τηρείται ΣΕ ΟΛΟΥΣ τους χώρους του Δικαστηρίου με έμφαση στις αίθουσες όπου και θα ελέγχεται ο αριθμός των ατόμων που θα μπαίνει ανά δίκη. Συστήνεται αρχικά να μπαίνουν στο χώρο ΜΟΝΟ οι απαραίτητοι για την έναρξη της δίκης και έπειτα αριθμημένα και ελεγχόμενα να μπαίνουν μάρτυρες και λοιπό προσωπικό ώστε να διασφαλίζεται ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ η απόσταση των δύο μέτρων.

2. Αποφυγή κοινής χρήσης των μολυβιών, των στυλό, άλλου γραφικού υλικού  και άλλων προσωπικών αντικειμένων μεταξύ των υπαλλήλων του Δικαστηρίου. Σε περίπτωση που είναι υποχρεωτικό να διακινούνται γραπτά έγγραφα τότε ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ η τακτική πλύση των χεριών. Σύσταση κατά το δυνατό να χρησιμοποιούνται ηλεκτρονικά έγγραφα και να διακινούνται με χαρτί ΜΟΝΟ τα απολύτως απαραίτητα έγγραφα. 

3. Απόσταση αυστηρά Δικαστικού και ομάδας στα έδρανα τουλάχιστον στα 2 μέτρα.

4. Αποφυγή στενής επαφής, εφόσον αυτό είναι δυνατό, με οποιοδήποτε άτομο εμφανίζει συμπτώματα από το αναπνευστικό, όπως βήχα ή φτέρνισμα, πονόλαιμο, πόνο στο στήθος ή διάρροιες.

5. Σύσταση όλο το προσωπικό  να εργάζεται με το ελάχιστο δυνατό αριθμό και να γίνει πρόγραμμα με εναλλασσόμενες βάρδιες. 

Υπενθυμίζουμε ότι τo προσωπικό του δικαστηρίου πρέπει να χρησιμοποιεί απλή χειρουργική μάσκα εντός των δικαστηρίων και να αποφεύγεται η συνάθροιση κατά τα διαλείμματα στους εσωτερικούς χώρους και στους εξωτερικούς χώρους των δικαστηρίων, όπως και στο κυλικείο.

Print Friendly, PDF & Email