Διαμαρτυρία εξώ από το Συνεδριακό για τον εκσυγχρονισμό του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου

Με σύνθημα «Ζητώ Δικαιοσύνη-Δηλώνω παρών για τη δημοκρατία», για τα παιδιά μας», ομάδα πολιτών αποτελούμενη από εκπρόσωπους των Ενωμένων Γονέων Κύπρου, της ομάδας Alarm Callμε τη στήριξη και του Κλαδικού Συμβουλίου των Εκπαιδευτικών στη Συντεχνία Ισότητα, πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης έξω από τη Βουλή, στο Συνεδριακό Κέντρο Φιλοξενία, εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου περί επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών, που εκσυγχρονίζει τον Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμο.

Οι συμμετέχοντες κρατούσαν πανό που, μεταξύ άλλων, έγραφαν «Ελευθερία, Διαχωρισμό, Όχι Εκβιασμό, Τρομοκρατία», «Όχι υποχρεωτικές εξετάσεις σε υγιείς άτομα», «Όχι στον υποχρεωτικό πειραματικό εμβολιασμό», «Φτάνει! Η φυλακή δεν είναι για μας», «Φτάνει! Η ανεμελιά ανήκει στα παιδιά».

Σε ομιλία του, ο εκπρόσωπος των εκπαιδευτικών στην Παγκύπρια Συντεχνία Ισότητα, Αλέξιος Σαββίδης, είπε ότι «βρισκόμαστε εδώ στη Βουλή για να διαμαρτυρηθούμε ειρηνικά για την καταπάτηση των συνταγματικών μας δικαιωμάτων και ελευθεριών», ενώ χαρακτήρισε «έκτρωμα» το νομοσχέδιο περί επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών. «Βρισκόμαστε εδώ για να θέσουμε προ των ευθυνών του τον κάθε βουλευτή ξεχωριστά που θα το υπερψηφίσει, να δηλώσουμε κατηγορηματικά ότι θα αγωνιστούμε με όλο μας το είναι για να αποτρέψουμε την κατάλυση της Δημοκρατίας και για να πούμε ένα βροντερό και δυνατό όχι στην πιθανή υπερψήφιση του όχι», πρόσθεσε.

Είπε ότι το νομοσχέδιο περί επικίνδυνων μολυσματικών ασθενειών αποτελεί «κίνδυνο για τη δημοκρατία» αφού «θα δώσει υπερεξουσίες στον εκάστοτε Υπουργό Υγείας να εκδίδει διατάγματα χωρίς την έγκριση και τον έλεγχο από την Βουλή και από την άλλη θα νομιμοποιηθούν αναδρομικά τα παράνομα διατάγματα που έχουν εκδοθεί μαζί με τα συνεπακόλουθα τους».

Όπως είπε, αν ψηφιστεί «θα μπει μια ταφόπλακα στη δημοκρατία, στις ελευθερίες μας, στις ελευθερίες και το μέλλον των παιδιών, στα δικαιώματα που πηγάζουν από το Σύνταγμα, τις αρχές της Δημοκρατίας, το Ενωσιακό Δίκαιο όσο και από τους κυρωτικούς νόμους διεθνών συμβάσεων».

Η αντιπρόσωπος των Ενωμένων Γονέων Κύπρου, Κατερίνα Μιχαήλ, σε δική της παρέμβαση είπε ότι έχει σταλεί επιστολή στην Βουλή των Αντιπροσώπων που απευθύνεται και στους 56 βουλευτές, εκφράζοντας τις έντονες ανησυχίες τους ως πολίτες και ως γονείς για τον υπό συζήτηση νόμο περί Επικίνδυνων Μολυσματικών Ασθενειών που θα αντικαταστήσει των Περί Λοιμοκαθάρσεως νόμο.

«Καλούμε όλους τους βουλευτές να εξετάσουν προσεκτικά αυτή την πρόταση και να καλέσουν σε διαβούλευση φορείς, οργανώσεις και αντιπροσώπους διαφόρων ομάδων για να διαμορφώσουν το νόμο αυτό για να διατηρηθεί το κράτος δικαίου, η νομιμότητα, η διαφάνεια και πάνω από όλα η Δημοκρατία και τα Συνταγματικά & Ανθρώπινα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών», είπε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , ,