Διαφωνεί ο Παγκύπριος Δικηγορικός Σύλλογος με τα μέτρα που έλαβε το Ανώτατο για τον κορωνοϊό

“Νίπτει τας χείρας του” το Ανώτατο για τον κορωνοϊο, σύμφωνα με ανακοίνωση του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου.

Ουδεμία ανταπόκριση δεν είχε από το Ανώτατο Δικαστήριο, η εισήγηση του Προέδρου του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, Δώρου Ιωαννίδη προς τον Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου, Μύρωνα Νικολάτο για το κλείσιμο των Δικαστηρίων μέχρι το τέλος της βδομάδας, ούτως ώστε να μελετηθεί επαρκώς το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί εξαιτίας της εξάπλωσης του κορωνοϊού για να ληφθούν οι κατάλληλες αποφάσεις.

Σε ένα χώρο που καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες δικηγόροι και διάδικοι οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο, αγνοώντας τους Τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους, αναφέρει συγκεκριμένα η ανακοίνωση.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου:

“Έκπληξη προκάλεσε η Ανακοίνωση του Ανωτάτου Δικαστηρίου, σε σχέση με την αντιμετώπιση των προβλημάτων που δημιουργούνται με τον κορωνοϊό στο χώρο των Δικαστηρίων.

Ουσιαστικά το Ανώτατο Δικαστήριο μας προτρέπει να τηρούμε τους κανόνες υγιεινής (δηλαδή αναμέναμε το Ανώτατο να μας το πεί). Ενώ λαμβάνονται μέτρα από παντού, εδώ αποφασίζουμε το γνωστό «Νίπτουμεν τας χείρας μας».

Το Ανώτατο Δικαστήριο για ένα τόσο σοβαρό θέμα και πάλιν αγνόησε τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και δεν ζήτησε τις απόψεις του.

Επικοινώνησε ο Πρόεδρος του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου με τον Έντιμο Πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και εισηγήθηκε όπως κλείσουν για τις επόμενες δύο ημέρες τα Δικαστήρια ώστε να μελετήσουμε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί. Δυστυχώς καμία ανταπόκριση.

Σε ένα χώρο που καθημερινά διακινούνται εκατοντάδες δικηγόροι και διάδικοι οι αποφάσεις λαμβάνονται μόνο από το Ανώτατο Δικαστήριο.

Αυτή είναι η συνεργασία μας;

Τουλάχιστον το Ανώτατο Δικαστήριο είχε υποχρέωση να ακούσει τους Τοπικούς Δικηγορικούς Συλλόγους. Να ζητήσει και να μάθει τις καθημερινές αντιδράσεις.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως που έχει την ευθύνη για τους χώρους των δικαστηρίων συμφωνεί με το Ανώτατο Δικαστήριο; Είναι ικανοποιημένος με τα όσα ανακοινώθηκαν; Θα αναμένουμε τις θέσεις του.   

Καλούμε το Ανώτατο Δικαστήριο τουλάχιστο να αναβάλει όλες τις ορισμένες πρώτες εμφανίσεις και οδηγίες που δεν χρειάζονται την παρουσία διαδίκων και να διαβουλευτεί με τον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο ώστε να βρεθούν οι σωστές λύσεις.

Δυστυχώς τα μέτρα που προτείνει το Ανώτατο Δικαστήριο δεν μας βρίσκουν σύμφωνους.”

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,