Γιώργος Σαββίδης: «Το 2020 είναι έτος αναφοράς για τη μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης»

Σε άρθρο του με τίτλο «Μεταρρύθμιση δικαιοσύνης: Ευκαιρία και προοπτική» στην εφημερίδα Φιλελεύθερος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως, Γιώργος Σαββίδης, αναλύει την κεντρική φιλοσοφία των αλλαγών που γίνονται στον τομέα της Δικαιοσύνης.

Με μότο τη φράση «δικαιοσύνη που αργεί, δεν είναι δικαιοσύνη» σύμφωνα με τον ίδιο προχωρούμε στη ριζική, εκ θεμελίων αναδόμηση του συστήματος για να βελτιωθεί η ταχύτητα με την οποία απονέμεται η δικαιοσύνη. Αυτό θα επιτευχθεί με την αύξηση του αριθμού των δικαστών καθώς και την αύξηση της κλίμακας δικαιοδοσίας τους και όχι μόνο. Όπως επισημαίνει, συζητούνται στη Βουλή  όλες οι συνταγματικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, ο εκσυγχρονισμός των Θεσμών Πολιτικής Δικονομίας και άλλα μέτρα που πρέπει να γίνουν. Διευκρινίζει όμως ότι ο λόγος που γίνεται η μεταρρύθμιση δεν πρέπει να συγχέεται με την ποιότητα και την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης, η οποία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα.

Με τη συμβολή του Γενικού Εισαγγελέα, της Νομικής Υπηρεσίας και του Υπουργείου Οικονομικών στο έργο της μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη, καλεί όλα τα κόμματα και τους πολίτες να υποστηρίξουν το έργο της κυβένησης, τονίζοντας ότι «βρισκόμαστε σε ένα κομβικό σημείο και το 2020 είναι έτος αναφοράς. Για δεκαετίες δεν έγινε καμία αλλαγή στο σύστημα, κανένας εκσυγχρονισμός, με αποτέλεσμα αυτό να «βουλιάζει». Σήμερα, είμαστε στον σωστό δρόμο. Ξέρουμε τα άμεσα βήματά μας, αλλά και τα επόμενα, σε ένα μεγαλεπήβολο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα που θέλουμε να ολοκληρωθεί άμεσα»

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,