Διαβάστε την απόφαση στην υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας

Στην υπόθεση της 19χρονης Βρετανίδας που κατήγγειλε βιασμό από 12 Ισραηλινούς και κατηγορήθηκε για δημόσια βλάβη, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου κατέληξε στο εξής συμπέρασμα:

Η Κατηγορούσα Αρχή πέτυχε να αποδείξει την 1η κατηγορία πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας και συνεπώς η κατηγορούμενη κρίνεται ένοχη σε αυτήν.

Διαβάστε ολόκληρη την απόφαση του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου

Σύμφωνα με τις λεπτομέρειες αδικήματος της 1ης κατηγορίας η κατηγορούμενη μεταξύ των ημερομηνιών 17/07/2019 – 27/07/2019 συμπεριλαμβανομένων, στο Παραλίμνι της επαρχίας Αμμοχώστου εν γνώσει της έδωσε στην Αστυνομία ψευδή κατάθεση σε συνάφεια με κατά φαντασία ποινικό αδίκημα δηλαδή ότι υπέστηκε ομαδικό βιασμό από 12 Ισραηλινούς, ενώ στην πραγματικότητα γνώριζε ότι η καταγγελία ήταν ψευδής.

Το συμπέρασμα που προέκυψε με βάση τα ευρήματα του Δικαστηρίου και τη μαρτυρία είναι πως έχει αποδειχθεί η ενοχή της κατηγορούμενης πέραν πάσης λογικής αμφιβολία σε σχέση με την κατηγορία που αντιμετωπίζει για δημόσια βλάβη. Αποτελεί διαπίστωση του Δικαστηρίου ότι κατά τη στιγμή που η κατηγορούμενη έδιδε τις καταθέσεις της στους αστυνομικούς στις 17/07/19 και 27/07/19 (ΜΚ2 και ΜΚ1 ανάλογα) εν σχέση με τoν ισχυριζόμενο βιασμό της, γνώριζε ότι στην πραγματικότητα δεν είχε επισυμβεί οποιοσδήποτε βιασμός και πως οι καταθέσεις που έδωσε ήταν ψευδείς.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να της επιβληθεί ποινή τεσσάρων μηνών με τριετή αναστολή και 140 ευρώ πρόστιμο για τα έξοδα του δικαστηρίου.

Print Friendly, PDF & Email
Ετικέτες: , , , ,